Arama Sonuçları

1. Tolga Can

Hangi mühendislik dalını seçmeliyim?

Fatma Merhaba, Ben elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum ve şunu söyleyebilirim bizim için yazılım önemli. Eğer hayatında yazılımı bir ek olarak düşünüyorsan okuduğum bölümü veya mekatroniği rahatlıkla tercih edebilirsin. Ayrıca bilgisayar mühendisleri yazılımla daha çok iç içeler...
  2. Tolga Can

engel algılayan robotu uçurma

Robot projeler ilgimi çektiği için fikir sunmak isterim, Uçurmak sizi zorlayabilir, hem kod hem maliyet bakımından çünkü robotun ağırlığı çok etkiliyor şahit oldum, fakat ODTÜ de gördüğüm birkaç proje vardı, mesela önündeki engelin rengine göre led yakmasını sağlayabilirsiniz, veya engeli...
  3. Tolga Can

Elektrik Elektronik Mühendisliğini Tercih Etmeli Miyim?

Ben bu bölümü okuyorum ve sana bildiklerimi paylaşayım Derslerde devrelerden çok göreceksin. Eğer devrenin analizini yaparken (örneğin akımı, direnci, gerilimi, sinyali vb) sıkılmıyorsan sana uyabilir. Bunu da en güzel sınava hazırlanırken o tip soruları nekadar istekli yaptığın belirler...
  4. Tolga Can

Arduino ile robotu düz götürmek

Pek görmezden geliniyorum, fakat yine de yardım etmekte ısrarcıyım sevgili arkadaşım. Hareketin durması demek koda tekrar başlamamak demektir, bunu biliyorsun. //Gelen veri '?' ise arabayı durdur. else if (state == '?'){ analogWrite(motor??, 0); analogWrite(motor??, 0); } veya...
  5. Tolga Can

Arduino ile robotu düz götürmek

İlk neden düz götürmede sorun yaşadığınızı bulmak lazım. Size tavsiyem farklı eğimlerde aracı sürmeniz. Eğimlere göre ağırlık merkeziyle mi alakalı yoksa kontrol hakimiyeti mi bulunuz. Sensör ile çalışıyorsa sensörlerin yerlerini değiştiriniz, değişiklik varmı gözlemleyiniz. Eğer eğimde sorun...
  6. Tolga Can

Elektrik Elektronik Mühendisinin Bilmesi Gereken Programlar

C zaten ilk, temel ve en çok önem taşıyan dil bizim için. Ve bana sorcak olursan bu dili öğrendikten sonra ilgi ve ihtiyacına göre ayrıyetten hangi dili öğreneceğini kendin bulursun. Elimde başlangıç seviyeye ait pdf dosyası var fakat paylaşımı forum kurallarına aykırı olabilir.
Yukarı Alt