Arama Sonuçları

1. Y. Hocaoğlu

Kozmos Evrenin ve Yaşamın Sırları / Carl Sagan

Kitap Adın: Kozmos Evrenin ve Yaşamın Sırları Uzat bilim ve birazda Quantum isteyenler için dünyanın en iyi bilim adamlarından biri olan Carl Sagan efsanesi kitabı elinizden bırakamayacaksınız. "Carl Sagan zamanımızın en parlak bilim adamlarından biridir... İçinde varlığımızı sürdürdüğümüz...
  2. Y. Hocaoğlu

Beyin & Senin Hikayen

Kitap Adı: Beyin Senin Hikayen Yazarın tüm kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.Bilim severler için baş ucu kitabı.👏👏👏👏👏👏👏 Büyük ilgi gören kitabı Incognito ile nörobilimi geniş kitlelerle buluşturan David Eagleman, bizi içimizdeki kozmosa doğru hızlı ve nefes kesici bir yolculuğa çıkarıyor...
  3. Y. Hocaoğlu

Evren Avucunda Uzay, Zaman ve Ötesine Olağanüstü Bir Yolculuk

Kitap Adı: Evren Avucunda Uzay, Zaman ve Ötesine Olağanüstü Bir Yolculuk Tek solukta okunacak harika bir kitap.Şiddetle tavsiye edilir. “Bu kitabın iki vaadi var: sadece tek bir denklem kullanmak (E = mc2) ve hiçbir okuru geride bırakmamak. Üç yüz seksen sayfa ve beş milyar yıllık göz alıcı bir...
  4. Y. Hocaoğlu

Mühendis için en önemli Kitap Tavsiyesi...TOYOTA RUHU

Toyota Ruhu Yazar: Taiichi Ohno Birçok ekonomi teorisyeninin 1900'lerden çıkış yolu olarak tanımladığı Toyota Üretim Sistemi, Amerikan toplu üretim sisteminin anti-tezidir; "hep daha fazla" ve "hep daha hızlı" ideolojisinin kayıplara neden olan büyük miktarlarda satış kavramının tam tersini...
  5. Y. Hocaoğlu

Kobetsu Kaizen Nedir ?

Kobetsu Kaizen ’in kelime anlamı “Odaklanmış İyileştirme Çalışması” dır. Kobetsu Kaizen’ler basit ve hemen akla gelen fikirlerden çok; bir ekip çalışmasının ürünü olan detaylı iyileştirme faaliyetleridir. Kobetsu Kaizen yapan ekipten seçilen bir kişi (bu kişi bir takım üyesi de olabilir; kaizen...
  6. Y. Hocaoğlu

Mutlaka İzleyin Uzay İstasyonu Sahtekarlığı - "Fake ISS" Çok Önemli

ISS ve NASA neden bunları yapıyor? Sorularınızı ve cevaplarınızı paylaşırsanız sevinirim...
  7. Y. Hocaoğlu

Ankara da Yalın Üretim Eğitimi Hakkında Adim Destek Bekliyoruz.

Merhaba Sayın Mühendis Beyinler Kurucuları; 17 yıllık otomotiv geçmişimde şunu fark ettim üretim sahalarına yeni başlayan Mühendis arkadaşlarımız çok fazla zorlaşıyor ve yıpranıyor.Bu süreç sonunda mesleğe küsmeler ve sahalardan yok olup gitme süreçlerine kadar zorlu bir süreç geçiriyorlar.ben...
  8. Y. Hocaoğlu

5WHY 5NEDEN Tekniği

“5 neden?” yöntemi belirli bir sorunun altında yatan neden sonuç ilişkilerini araştırmak için kullanılan yinelemeli bir soru sorma tekniği. Teknik Toyota Motor Endüstrilerinin kurucusu ve “Japon Mucitlerin Kralı” olarak tanımlanan Sakichi Toyoda tarafından icat edilmiş. Şimdi sizin de aklınıza...
  9. Y. Hocaoğlu

Kırık Camlar Teorisi

Kırık Camlar Teorisi
  10. Y. Hocaoğlu

Genchi Genbutsu yeni Mezunlar Mutlaka Okuyun

japon menşeli yönetim stratejisidir. özetle "git" ve "gör" anlamı taşır. "hiçbir durumu kendi gözlerinizle görmeden, masa başından halledemezsiniz, problemi çözmek için önce onu yakinen analiz etmelisiniz, bunun için de ofisten çıkıp problemin ortaya çıktığı yere gitmelisiniz" mantığı ile...
  11. Y. Hocaoğlu

Lider Kime Denir

Zeki insanları işe alıp, sonra onlara ne yapacaklarını söylemek bana mantıklı gelmiyor. Biz zeki insanları işe alırız ki, onlar bize ne yapacağımızı söylesinler. "Birisine yardımcı olmak istiyorsanız, ona sorumluluk yükleyip güvendiğinizi hissettirmekten başka çok az şey yapabilirsiniz. "...
  12. Y. Hocaoğlu

Mühendisliğin Alfabesi

Birimler mühendisliğin alfabesidir. Birimleri tam olarak anlamamış yerine oturtamamış olanlar mühendislik yapamazlar. Birimleri anlamamış mühendis olurmu diye sorulabilir. Ancak birimleri hazmetmeden mühendis olmuş kişiler, sayısı fazla olmasada ne yazık ki ülkemizde bulunmaktadır. Dünyada esas...
  13. Y. Hocaoğlu

Civata Tork Değerleri

Hayatta hiç bir şey rastgele yapılmaz !!!
  14. Y. Hocaoğlu

Ölümlü İş Kazaları

Türkiyede çalışma hayatının en önemli sorunlarından biri yaşanan iş kazalarıdır. SGK nın yayınladığı istatistiklere göre 2010 yılında yaklaşık 10 milyon çalışanın bulunduğu Türkiyede 62,903 kişi iş kazası geçirmiştir. Bu iş kazalarında 1444 kişi hayatını kaybetmiş (Bu sayı 2011 yılında ne yazık...
  15. Y. Hocaoğlu

Üretim sahasında olmazsa olmaz ASAKAI Toplantıları DİKKAT!!!

Asakai en basit anlamı ile işletme üretim toplantılarının, belirli bir format dahilinde, tüm bölümlerden temsilcilerin katılımı ile üretim alanında ve sahada (Genba) yapılan üretim değerlendirme toplantısıdır. Toplantının liderli işletme yöneticisi ya da fabrika müdürüdür. Teknik olarak bir...
  16. Y. Hocaoğlu

Poka -Yoke nedir? (Hata önleyici düzenekler)

Poka Yokenin doğuşu Japon yönetim düşünürlerinden biri olan Shiego Shingo, 1986 yılında yayınladığı Sıfır Kontrol Sistemi adını taşıyan eseri ile yeni yönetim felsefesine sıfır hata ve poka-yoke kavramlarını kazandırmıştır. Shingoya göre organizasyonda istatistiksel kalite kontrol araçlarının...
  17. Y. Hocaoğlu

Mühendis kimdir, ne yapar?

Mühendis insanların ve toplumun sorunlarına, ihtiyaçlarına teknik çözümler sunan, bilimsel yöntemlerle düşünen ve çalışan kişidir. Mühendisler doğa kanunlarını kullanarak ve onlara yön vererek insanlığa hizmet ederler. Tabi ki fizik kurallarını değiştiremezler ama onları bir amaç için...
  18. Y. Hocaoğlu

Türkiyede Mühendislik Tarihi

Türkiyede ki ilk üniversite hangisidir? Türkiyede mühendislik nasıl gelişmiştir? Türkiyede mühendislik tarihi 1773’te açılan Mühendishane-i Bahr-i Hümayun’un(İstanbul Teknik Üniversitesi) kuruluşu ile başladığı kabul edilir. İlk adı “Mühendishane” olan bu üniversite, ulusal tarihimizin ilk...
Yukarı Alt