Arama Sonuçları

1. C

Bir Mühendislik öğrencisinin aklındaki sorular

seminer konferans vs duyuruları için meetup uygulamasını indir.
  2. C

C (ile AVR) programlama'da daha düzenli kod yazabilmek?

Merhabalar. Herkese kolay gelsin. C' de uzun programlar yazarken kod takibini kolaylaştırmak için neler yapılabilir? Mesela bir çok sensörün kullanıldığı, kesme alt programlarının olduğu, fonksiyonların havada uçuştuğu bir program yazılacağı zaman, ne-nerede takibatı zorlaşmaz mı? Kendi...
  3. C

dtostrf() fonksiyonu

Merhabalar. Atmel Studio da bir uygulama yaparken bu kısımda sorun yaşadım. Sorun da şu; float değeri, string'e çevirirken virgülden sonraki kısımı göremiyorum. örneğin: frequence değeri 36,4 çıkıyor. Ancak Stringe çevirince lcd ekranda 36,0 yazıyor. Veya voltaj değerim 2,55 ise ekranda 2,0...
  4. C

Elektrik Elektronik Mühendisi için Bilgisayar Önerisi

hayırlı olsun kardeşim. bende 2010 yılında sakarya EEM kazandım. o sene dell ins 5010 laptop aldım. i3 1.nesil işlemcili. aldığım zamana göre çok iyi laptoptu. aradan 9 yıl geçsede hala aynısını kullanıyorum :) tabi artık yetmiyor bana. üst seviye bir cihaz almayı düşünüyorum. Dicem o ki şu an...
  5. C

Proteusta Çalışmıyor Neden??

böyle bir desteğe çok ihtiyacım vardı. eyvallah
  6. C

Proteusta Çalışmıyor Neden??

Merhabalar. Atmel Studio' da kendi LCD kütüphanemi yazmaya çalışıyorum. elimde 2x16 lcd var. Biraz bozuk olduğu için her zaman görüntü alamıyorum. Görüntü gidip geliyor, bazen hiç gelmiyor. Neyse... Bende kütüphanemi iyileştirirken kodlarımı denemek için proteusta devre kurdum. tüm...
  7. C

Mikrodenetleyicinin Alternatif Fonksiyonları

@okaliptus92 Eyvallah hocam. Sağolasın. Sen böyle yazınca üniverste notlarıma bakmak aklıma geldi. O zaman 8051 mimarisini görmüştük. harici hafıza adresleme konusuna baktım. olay dediğin gibi. Büyük ihtimalle 8 bit değil de 16 bit adresleme yapılabiliyor. A portunda PA0 dan PA7 ye kadar...
  8. C

Mikrodenetleyicinin Alternatif Fonksiyonları

Merhabalar. Mikrodenetleyicilerdeki alternatif fonksiyonlar ne işe yarıyor? Nasıl kullanırız. Mesela atmega128A 'da port A nın alternatif fonksiyonları için datasheette şunlar yazıyor. Ama anlayamadım. External memory interface ney? AD7,AD6.. neyi ifade ediyor?
  9. C

odtü makine mühendisliğimi yoksa itü bilgisayar mühendisliğimi

benim sana ilk ve en önemli önerim yabancı dil olur. Speaking'in mükemmel olmayabilir ama Reading'te kendini mutlaka geliştir. Derslere çalışırken kütüphanedeki yabancı kaynaklara mutlaka bak. Türkçe kaynaklarda bulamadığın bilgileri orda buluyorsun. hatta daha iyi anlıyorsun konuyu. bu hem şu...
  10. C

odtü makine mühendisliğimi yoksa itü bilgisayar mühendisliğimi

Kardeşim -kendini iyi bir şekilde geliştirmek şartıyla- iş bulma noktasında ikisinde de zorlanmazsın. zaten iki okul da çok iyi düzeyde. bölümler de gayet güzel. İş ikisinde de bulunur. Ama asıl kıyas yapman gereken şey -bence- çalışma ortamı ve koşulları. Benim makine mezunu da bilgisayar...
  11. C

Mplab x

Mplab X ide sini ile Atmel programlama için kullanan var mı?
  12. C

Elektronik ve haberleşme mühendisliği

Arkadaşların tavsiyelerine katılmakla beraber, kendine yapacağın en iyi yatırım -eğer bilmiyorsan- ingilizceni geliştirmek olur. En azından teknik döküman anlayacak seviyen olmalı. Bizim sektörde bilgi daha çok ingilizce kaynaklarda malesef.
  13. C

Atmega128a programlama

Herkese Merhabalar. Elimde şekildeki gibi bir devre kartı var. Üzerinde Atmega128a mikrodenetleyici var. Benim isteğim bu mikrodenetleyicideki mevcut yazılımı silmek ve ardından kendi yazdığım yazılımı yüklemek. Tahminlerime göre de şekildeki konnektörlerin birisi yazılım yüklemek için konulmuş...
Yukarı Alt