Arama Sonuçları

1. C

Dgus/Dwin Display

evet mi demek
  2. C

Dgus/Dwin Display

Merhabalar. Daha önce Dwin/Dgus marka dokunmatik ekran kullananınız oldu mu? Çinde üretilen bir ürün. Türkiye'de bilinen bir marka değil. Haliyle türkçe bir kaynak yok. Ben ingilizce dökümanlardan anladığım kadarı ile bir seviyeye geldim. Ama bazı yerleri bilen birisine sormam gerek.
  3. C

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Çalış kardeşim. En azından; *Matematik'te türev integral temelin olsun. Lineer cebir'e de bak mutlaka. İleride karşına çok çıkacak. *Fizikte ne görmüştük açıkçası bende hatırlamıyorum. :) Ama ona da çalış derim. 1. sınıfların ders program içeriğinden hangi konuları görüyorlar bak, ona göre...
  4. C

YLSY (MEB bursu)

Ales 84, ortalama 2.75. Mülakata çağırılma tabiki puan ile de alakalı ama 79 veya 75 puan ile mülakata çağırılan arkadaşlarım da vardı. istediğiniz programı önce tercih ediyorsunuz. o programı tercih eden diğer kişiler içinden en yüksek puanlı olanlar çağırılıyor mülakata. 5 kişi alınacaksa 15...
  5. C

YLSY (MEB bursu)

Ben geçen sene başvurdum. mülakatta elenmiştim. güzel bir program. ilk başta ingilizceniz yeterli değilse kurs almanız için bir miktar burs ve süre de veriyorlar(1 yıl idi sanırım). Yurtdışında okuduğunuz sürenin 3 katı kadar çalışma zorunluluğunuz var. örneğin 3 yıl doktora yaptıysan 9 sene...
  6. C

Bitirme Projesi Yardım

Yeter Allah'ın izni ile..:)
  7. C

YLSY (MEB bursu)

şu sıralar mülakat aşaması olması lazım. Siz hak kazandınız mı?
  8. C

Bitirme Projesi Yardım

görüntü işleme güzel bir tercih olur bence. Pek korkma. Korkarak birşey öğrenilmiyor. İlla ki yardım alabileceğin bir kaynak bulursun. Tez hocan var, arkadaşların var, bu gibi forum sayfaları var. Online plarformlarda görüntü işleme ile ilgili uygun fiyata olan eğitimlerden faydalanabilirsin...
  9. C

Optokuplö

@okaliptus92 Hocam süpersin. 👍 Sen böyle deyince bakmak aklıma geldi 😅 Flow sensörde puls üreten bacak sürekli 5V ta imiş. her dönüşte gnd ye temas ediyor. Yeni farkettim. ben puls sürekli gnd de, her dönüşte 5V a çıkıyor sanıyordum. Olay şimdi tam oturdu kafamda, Sağolasın.
  10. C

Optokuplö

Elimdeki kartta flow sensör için bağlantılar böyle yapılmış. Suyun akış frekansı ölçülmek isteniyor. Anlamadığım şey ise optokuplörün çalışma şekli. Anot sürekli 5V ta. Katot'a gelen kare dalganın lojik 1-0-1 geçişlerinde mi optokuplör iletime geçecek yani? Buna gerek var mı? Pals üreten bacak...
  11. C

MATLAB kitap önerisi

Uğur Arifoğlu'na ait Matlab&Simulink Kitabı var. Kendisi Sakarya Üniversitesi'nden hocamız idi. Derslerine girdik. Kitabını tavsiye ederim 1573628614 Ayrıntılı kaynak istedin diye bu kitabı tavsiye ettim. Yoksa udemy'den de makul fiyatlara güzel matlab kursları var. Bakmanı tavsiye ederim
  12. C

IPL Cihazları Hakkında

Merhabalar. Lazerli epilasyon cihazlarının çalışması hakkında bilgi arıyorum. Taşınabilir, evde kullanılanlar değil de, profesyonel cihazlardan bahsediyorum. Bu cihazlar lazeri nasıl üretir, neye göre üretir? Ten rengine, cinsiyete, kılların kalınlığına vs. ye göre ayarları yapılıp ona göre...
  13. C

C programlama

Kim yazmışsa çok güzel bir cevap olmuş. son kısımdaki if(a=b) ye dikkat etmemişim. ben if(a==b) gibi algıladım. Teşekkür ederim
  14. C

Nextion Ekrana Uart üzerinden veri gönderme.

Merhabalar. Nextion ekranımdan AVR Mikrodenetleyiciye komut yollayıp led yakabiliyorum. Ama Mikrodenetleyiciden Nextiona yazı yazdırmaya çalıştım, beceremedim. Bulduğum bilgilere göre ekrana komut yollamanın şöyle bir tarifi var; - "to.txt" (önce nereye yazacağını seç) - veri...
  15. C

C programlama

{ int a = 10, b = 3; while(a > b) { b *= 2; printf("%d", ++a); } while, parantez içindeki sorgu doğru olana kadar içindeki kodları dödürür. *ilk döngü için -> a=10, b=3 while(10>3) doğru. O zaman b *=2 yap (yani b = b*2 demek) ve a'yı bir arttır ekrana bas. (ekran görüntüsü: 11) *ikinci döngü...
  16. C

C programlama

printf() 'lerde \n koymamışsın. Tüm çıktıyı yanyana yazdırmış. O mu karıştırdı aklını? Neyi anlamadın ?
  17. C

HMI ekrana dijital mikroskop bağlamak

Merhabalar. Dokunmatik LCD Ekrana (örn Nextion vb gibi) dijital mikroskoptan aldığım anlık görüntüyü aktarmak istiyorum. Buna imkan sağlayan ekran veya dijital miroskop (veya kamera) var mıdır?
  18. C

C (ile AVR) programlama'da daha düzenli kod yazabilmek?

"C ile modüler programlama" başlığı ile cosşkun taşdemir'in youtube kanalındaki derslerde aradığımı buldum. Faydalanmak isteyenler oradan bakabilir.
Yukarı Alt