Arama Sonuçları

1. okaliptus92

DC Motor seçimi hakkında

tum tasarimi ve hesaplamalari ve dahi cizimlerini yapmam mümkün, herhangi bir konuda bana danismanizda bir mahsur yoktur. oradaki hesaplamalar farazidir. Internetten bu isi profesyonel olarak yapan isletmelrin kataloglarindan yararlanmak süreti ile cihazi tasarlamak cok daha uygun olacaktir...
  2. okaliptus92

DC Motor seçimi hakkında

kolay gelsin. fotograflari yukleme konusunda sorun yasiyorum.
  3. okaliptus92

CAD-CAM için Laptop

Genel bilgi amacı ile yazıyorum diğer bilgisayar arkadaşlar da bilgisayar seçerken aşağıdaki adımları izleyebilirler; Adım 1 İşlemci: İşlemci en önemli kriterdir. İşlemci genelde bilgisayar tasarımında en zayıf halkadır (en yavaş komponent). Bu durumda ilk olarak fiyat / performans oranı için...
  4. okaliptus92

CAD-CAM için Laptop

Merhaba, Laptop almak zorunda mısın? Yani bu çizim işini ne için yapacaksın?
  5. okaliptus92

Elektrikli araba kalkış torku hesabı

yanlış yaptığın su; Arabalarin performansini belirlemek icin araba ureticileri 0dan 100 metreye hizi baz alir. burda araba durağan halden 100 metre otesne gidinceye kadar ki sureyi baz alman lazim. Sen maksimum hiz ile 100 metreyi kac saniyede alir diye hesaplamassin. buldugun ivme değil zamam...
  6. okaliptus92

AC Motoru Akü veya Pil İle Nasıl Çalıştırılır

Bir ay kadar geç verilmiş bir cevap olacak ama; Öncelikle blender motorları yüksek hızda dönen çok güçlü olmayan motorlardır, soğutma sistemi yeter seviyede değildir bu motorlar 230 Volt besleme ile uzun süre çalışmaya elverişli değildir. Elindeki motorun tasarımını bilmiyorum, fakat bu motorlar...
  7. okaliptus92

Amazon mechanial turk hakında

Şöyle özetliyeyim: Konu hakkında tek bildiğim çok az para kazandığın. Bunun yanında yapılacak iş olarak; misal senin bir işletmen var deponda da mallar var, malların hacimlerine göre excell de sıralamaya koymaya çalışıyorsun. Bu sıralama işini bilgisayar ile yapamazsın çünkü malları fiilin...
  8. okaliptus92

O bilgiye sahip değilim.
  9. okaliptus92

Tamirci çırağı olsan, şahsına daha faydalı olur kanaatindeyim :D iktisadi açıdan da daha kazançlı olursun.
  10. okaliptus92

Elektrikli araba kalkış torku hesabı

Sorunun tam olarak cevabını, bu işi profesyonel olarak yapanların nasıl hesapladığı bilmiyorum fakat, Sorunda bazı bilinmeyenler var. İlk olarak arabanın tasarımında 100 metreyi kaç saniyede aldığını belirlemelisiniz. Bu durumda; arabanın ivmesini bulacaksın, f=m x a buradaki f tekerlek ile yol...
  11. okaliptus92

İnşaat mühendisliğinde ilk yılım okuyan lütfen yardımcı olsun

Cok çalışman lazım. :D matematik icin ilk evel bir adet matematik 1 kitabi al. Ondan sonra matematik 2 icin Tudem LYS Matematik kitabini bul ve al. Schaum Fizik kitabini al ve bitir. Kitaplardaki her cumleyi ve kelimeyi anlamaya çalış, anlamadığın yerleri sor oku öğren. Yukaridaki vermis olduğum...
  12. okaliptus92

Makine Mühendisliği Bitirme Ödevleri

Konu ile alakalı makale okumalısın. Senin yapmak istediğin her ne ise daha evvel de araştırılmış bir konudur. Sen en iyi indir bir kaç tane makale oku.
  13. okaliptus92

Ölçme Teknikleri 1 Soru

neye yardımcı olalım? :D bir de ben hiç bir şey anlamadım mümkünse notlarının geri kalanlarını da paylaşır mısın?
  14. okaliptus92

mustafa.cekirdekci@outlook.com adresine mail atabilirsinz

mustafa.cekirdekci@outlook.com adresine mail atabilirsinz
  15. okaliptus92

Çelik Yapılar Dersi Gerilme Tahkiki Hesaplama

Öncelikle sana attığım fotoğrafta yazan yerleri oku ve anlamaya çalış. F/Alan < 2100 = bu ifadeye dayanarak buluyorlar oradaki d değerini. Bu ifadenin anlamı kullandığın malzemenin güvenlikli dayanımı, perçinin güvenlikli dayanım değerinin altında olası gerektiğidir.
  16. okaliptus92

Kolay gelsin elimden bu kadar geldi, anlamadığın yerleri sorarsan cevaplarım.
  17. okaliptus92

Sorundan hic bir sey anlamadim. Ne demek istiyorsun. Ortada çözülmüş bir soru var. Tam olarak neyi soruyorsun?
  18. okaliptus92

Sorunu tam anlayamadım? Bir çok arkadaşta aynı problem mevcut. Bu cümlelerle, bu anlatımla mı mühendis olacaksınız siz?
  19. okaliptus92

Deprem Erken Uyarı Sistemi Projesi

Hoparlör bu is için uygundur. Gerekli skala ve cevirici yapıldığında çalışır. Buna ek olarak sismik düzeyde sensör algılayıcı yanlış bir tamlama. Muhtelen sen Sismik Haraket Sensoru" ariyorsun.
  20. okaliptus92

En Çok İş İmkanı Olan Mühendislik

Kendi deneyimlerimden ve bilgilerimden mutevellit su siralamayi paylaşmak isterim. 1 elektronik haberlesme 2 elektrik 3 mekatronik 4 elektrik elektronik 5 Insaat.
Yukarı Alt