Arama Sonuçları

1. S

İnşaattan makineye geçmek?(YTÜ)

Özel değilse şu soruyu cevaplayabilir misin? Seni inşaat mühendisliği okumaktan caydıran ve havacılık ya da otomotiv sektörüne çeken sebep nedir.
  2. S

meslekte uzmanlaşmak

Meslekte uzmanlaşmak zor bir süreç. Öğrenciyken, mesleğe daha adım bile atmamışken meslekte nasıl uzmanlaşılabilir bunu gözümde canlandıramıyorum. İleri seviye mühendis ne demek bunuda irdelemek gerek. Örneğin termik turbo makinaları ele alalım, bu alan çok sınırlı olduğu için üretim yapan firma...
  3. S

Mühendislik Hakkında Genel Bilgiler

Genel olarak söylüyorum çalışma ssatleri hafta içi 8-18 cumartesi pazar tatil. Bu firmaya, firmanın dönemsel olarak iş yüküne, firmada ortaya çıkabilecek sorunlara ki bu sorunlar arıza, işin teslim süresi içerisinde bitirilememsi, bir projede öngörülemeyen sorunların çıkması, projenin uzaması...
  4. S

İnşaat Mühendisliği mi Makina Mühendisliği mi?

İş bulabilir. Ama bulduğu iş kişiyi tatmin etmeyebilir. Yeni mezun olarak Türkiyenin önde gelen firmalarının iş ilanlarına başvurursanız ingilizce bilmediğiniz için hemen elenirsiniz.Kendini geliştirmek burada başlar. Ben Türkçe eğitim veren üniversiteden mezun olmadan önce C1 seviyesinde...
  5. S

Sorularınızı özelleştiriseniz cevaba ulaşmanız basitleşir. Neyin iş imkanı nasıldır. şu konuda uzmanlaşmış mühendisin Türkiyede iş imkanları nasıldır derseniz yorum yapmak kolaylaşır. Genel olarak inşaat mühendisleri statik ve şantiye yönetiminde, makine mühendisleri imalat sanayii alanında...
  6. S

Kariyer.net benzeri iş arama sitelerine girerek makine mühendisleri ve inşaat mühendislerinin hangi firmalarda hangi pozisyonlar için arandığını inceleyebilirsin. Firmaların mühendisten neler beklediğinide öğrenebilirsin. Makine mi inşaat mı, sorduğun soru çok genel ve yüzeysel olduğu için cevap...
  7. S

Linkteki miknatis pil bakirin olayi nedir ?

Eddy Current
  8. S

dişli hesaplaması

Bu bir dişli değil, özel bir zincir için tasarlanmış bir yatak ama dişli ile benzer özellikleri var. Bu parçayı 4 kat büyütmek demek aynı açısal hızda çizgisel hızını 4 kat arttırmak demektir. Yani zincir 4 kat hızlanacaktır. Öncelikle kullanım amacı nedir onu belirlemek gerek. Parça dış çapını...
  9. S

Mühendislikte Üniversitenin Önemi

yanlış anlayacağım birşey yok tabi ki farklı düşünebilirsiniz. Bu sadece benim görüşüm ve yanlışlanabilir. Fakat şöyle düşünelim, üniversite giriş sınavına giren öğrencilerden ilk 10000 sıradaki öğrenci arasına girebilmek için nasıl bir çalışma disiplini beklerdiniz? Bence bu öğrenciler diğer...
  10. S

ansys yardım

benim ki %60 yinede deneyebilirim.
  11. S

talaşlı imalat kaynak yardımı

Talaşlı imalat için "takım tezgahları" konusunu içeren kitaplar işinizi görecektir.
  12. S

Mühendislikte Üniversitenin Önemi

İyi üniversiteler daha fazla tercih edileceği için rekabeti , rekabette sıralamada üstlerdeki öğrencileri getirir. Sınavlarda yüksek puan alan öğrenci zeki veya uzun süre çalışabilme alışkanlığı olan kişi demektir ki bu da okul sırasında ve sonrasında başarı getirir. Birde üstüne üniversite...
  13. S

damperli kamyonlar

Ağırlık merkezi yatay düzlemde tekerleklerin sınırladığı alanın dışına çıkarsa devrilir.
  14. S

Parça İsmi?

Mili manşon benzeri bir elemanla yada kaplin ile uzatabilirsin. Elektronik alet AC inverter buradan bulabilirsin. Link: dataturkelektronik.com/5hp-motor-kontrol.html
Yukarı Alt