Arama Sonuçları

1. AlperŞAŞAL

Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Ders Notları

Rica ederim , başarılar. Bir sorun olursa yazabilirsin görünce cevaplarım. Yoğun tempoda çalıştığım için geç görebiliyorum ancak daha sık bakmaya çalışacağım.
  2. AlperŞAŞAL

Malzeme Mühendisliği 1.sınıf yardım edin

Bir konuyu nanoteknoloji ile ilgili seçebilirsin Nanorobotlar veya nanoteknoloji ile biyomimetik bilimi arasındaki ilişki İleri teknoloji seramikler ile ilgili bir konu seçebilirsin Bir de uçak sektöründe kompozit kullanımı veya otomotivde alüminyumun çeliğin yerini almasına değinebilirsin
  3. AlperŞAŞAL

Tureng.com sitesinde teknik terimlerin karşılıklarını bulabilirsin. Nette gezinirsen ayrıca bilgi edinebilirsin. Tavsiyem Türkçesini de alman ve iki kitaptan çalışman. Şuan hazırlıkta olduğun için Türkçe olanı ile konuları kavrayabilirsin. İngilizce olanı ile kıyaslayabilirsin.
  4. AlperŞAŞAL

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Çok iyi üniversiteler tutmuyor Dokuz Eylül nasıl yorumu beni üzdü. Dokuz Eylül Metalurji ve Malzeme mühendisliği bölümünde Türkiye'de ilk 4 içinde. Laboratuvar imkanları ve staj imkanları iyidir. Ayrıca eğitim almak isteyen ve ilgili biri her okulda eğitim görüp çok başarılı olabilir. Ben Deu...
  5. AlperŞAŞAL

William Callister yazarının Material Science and Engineering kitabının eğitim diline göre ingilizce veya Türkçe olanını almanı öneririm. Türkçesinin çevirisi iyidir. Konuları çok detaya girmeden örneklerle açıklar.
  6. AlperŞAŞAL

Malzeme Mühendisliği

Üniversite etiketi ilk işe girerken artı sağlayabilir. Ancak sadece artı sağlayabilir diyorum kesin sağlar demiyorum çünkü çevremde iki türlü örnek mevcut. İyi okullardan mezun olup istediği işi bulamayanlar veya adı geçen okullar dışında okullardan mezun olup çok iyi yerlere gelenler. O nedenle...
  7. AlperŞAŞAL

Hangi Mühendisliği Seçmeliyim

Öncelikle ilgilerine karar ver. Kimisi bilgisayar başında kod yazmayı sever kimisine de fazla soyut gelir elle tutabileceği ürünler geliştirmek ister. Ya da daha yönetici tarzında çalışmak istersin Endüstri okursun. Tavsiyem mühendisliklerin ders içeriklerini incele emin ol sana yol...
  8. AlperŞAŞAL

Askerlik yapmadan iş bulmak

Sorun şu ki dediğiniz gibi biri olsam dahi iş göruşmesine gitmeden kendimi gösteremem ve bu konuda genelde referanslar ön plana çıkıyor. Genelde askerlik büyük problem şirketler için ve referans olmadan siteler üzerinden yaptığım başvurular filtrelenerek belkide incelenmiyor. Şans diyelim umarım...
  9. AlperŞAŞAL

Vücut Zırhı

Bu konuda Amerika' da çalışmalar sürüyor. Hatta nanosuit gerçek mi oluyor tarzında aramalar yaparsan birkaç bilgi bulabilirsin.
  10. AlperŞAŞAL

Askerlik yapmadan iş bulmak

Arkadaşlar askere gitmeden iş bulan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Tabiki bu meslekten, sektöre ve kişinin şansına kadar birçok değişken içeren bir durum ancak yine de paylaşımda bulunurlarsa ve önerilerde bulunurlarsa mezun olacak arkadaşlara fikir vermiş olurlar.
  11. AlperŞAŞAL

Rusya`da Burslu Nükleer Mühendislik Eğitimi - Akkuyu Projesi

Arkadaşlar giden arkadaşım 3-4 ay sonra bırakıp döndü. Ve başka bırakanlarda olmuş şartlar biraz zor demişti. Biraz araştırın derim. Orada sizi kollayan birileri olmuyormuş ve okuldan atılmak çok kolaymış.Bizi bırakıp gittiler diyordu. Bu dediklerim hazırlık eğitimi sırasında yaşananlar iyi...
  12. AlperŞAŞAL

Paradoks: İdam

iyimiş :)
  13. AlperŞAŞAL

İnşaat Mühendisliği mi Elektrik Elektronik Mühendisliği mi?

Önemli olan ne yapmak istediğine karar vermek. Mesleğini seversen başarılı olursun. Dediğin mühendisliklerin ders içeriklerini araştır. Hangi sektörlerde hangi ortamlarda ne şartlarda çalıştıklarını araştır ona göre karar ver çünkü dersleri ve çalışacağın ortamı sevmezsen onca yıl boşuna gider...
  14. AlperŞAŞAL

Fırın Yapım Aşamaları

Hocam merhaba, Öncelikle konu plastikler yani polimerler ise senin dikkate alman gereken değer camsı geçiş sıcaklığıdır ve bu sıcaklığın üzerinde polimer yumuşamaya başlar ve kimyasal yapısı bozulmaya başlar. Fırın sıcaklığında uzun süreler verimli kullanabileceğin bir polimer ne yazık ki yok...
  15. AlperŞAŞAL

Önemli Mühendis Beyinler Forumu İçin Öneri Ve Şikayetleriniz

Metalurji Ve Malzeme mühendisliği ile ilgili konu önerileri istemiştiniz hem mesajınızı alıntıladım hem öneriler kısmına konu açtım ancak haftalar geçti sonuç yok siteyle ilgilenilmiyor. Site ile biraz daha yakından ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum
  16. AlperŞAŞAL

Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Konuları

Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği başlığı altına açılmasının uygun olacağını düşünüyorum Ders Notları Demir - Çelik Demirdışı Metaller Seramikler Polimerler Kompozitler
  17. AlperŞAŞAL

Arkadaşlar her türlü metalurji ve malzeme mühendisliği ders notlarını bu konu altından paylaşabilirsiniz. DEMİR – ÇELİK METALURJİSİ Prof.Dr.Kenan YILDIZ https://www.muhendisbeyinler.net/forum/dosyalar/demircelik_kyildiz-pdf.1276/
  18. AlperŞAŞAL

Malzeme Mühendisliği

Bitirme projem dolayısı ile aktif olamadım kusura bakmayın. İsterseniz öncelikle not paylaşımı veya dersler diye bir bölüm açalım herkes paylaşımlarda bulunsun diye. sektörü geniş ve çalışma konuları geniş bir bölüm olduğu için konulara ayırırsak iyi olur diye düşünüyorum. Demir-çelik , demir...
  19. AlperŞAŞAL

Malzeme Mühendisliği

Bende Metalurji Ve Malzeme Mühendisliğinin eklenmesini rica etmiştim ki zaten odamızın adı bile Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği olarak değişti tek bir konu altında toplanmasının mantıklı olacağını düşünüyorum. Konu açılsa da güzel paylaşımlarda bulunsak
  20. AlperŞAŞAL

Önemli Mühendis Beyinler Forumu İçin Öneri Ve Şikayetleriniz

Metalurji Ve Malzeme mühendisliği gibi önemli bir bölümü siteye eklerseniz iyi olacağını düşünüyorum. Emeğinize sağlık
Yukarı Alt