Arama Sonuçları

1. Mert Güner

Rüzgar Gülü

Merhabalar , Evimin bahçesinde küçükte olsa rüzgar gülü (dikey) yapıp elektrik enerjisi üretmek ve çevre aydınlatması(5 adet 1*R7S max 150W ampul içeren projektör) yapmak istiyorum. Bu konu için yardım edebilir misiniz ? Saygılarımla...
  2. Mert Güner

Duyuru Kullanıcı Adı Değişiklikleri ( Önemli ! )

Mert Güner olarak degistirebilir mısınız?
  3. Mert Güner

Kompozit malzeme

İyi günler... Kompozit malzemeler üzerine yeni yeni çalışmalar yapmaya başladım. Velhasılkelam çatıyı üzerinde yağmur ve kar tutmayan(yağmurluk benzeri) bir kompozit malzeme ile kaplamak istiyorum.Lakin uygun malzemeye bi türlü bulamadım.Bu konu üzerine yardım edebilir misiniz?
  4. Mert Güner

Çizgi izleyen araç

PID sistem kullanıyorum.Elbette doğal oalrka yazdığım kodu uyguluyor cihaz ancak bi taarfı yapayım derken ister istemez diğer bir tarafı bozduk.İkisini bir arada bir türlü çalıştıramadık . #include <QTRSensors.h> #define sagmotor1 9 #define sagmotor2 10 #define solmotor1 3 #define solmotor2 11...
  5. Mert Güner

Çizgi izleyen araç

İyi günler.Ben makina mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim.Çizgi izleyen araç üzerine çalışmalarım var.7 Nisanda da yarışmalara katılacağım.Ancak yazılımda bazı sıkıntılar yaşıyorum.Yaptığım kodlamada araç düz çizgide mükemmel gidiyor ve keskin virajları sorunsuz alıyor.Ancak kesikli çizgide...
  6. Mert Güner

Araç dış malzeme seçimi

İyi günler . Üniversite olarak güneş enerjisi ile çalışan araba yapmayı planlıyoruz. Şahsım ve takımımda aracın dış kaplamasinda rol alıyor . Lakin dış kaplama karbon fiber mi ? Borkarbur ağırlıklı bir karışım mi ? Yoksa alasım mi ? Kullanmamız daha mantıklı ve maddi açıdan makul olur . Birde...
  7. Mert Güner

Teknik Gezi

İyi günler Makına mühendisliği adı altında teknik gezi planlıyoruz. Döküm - enerji-demir çelik ve otomobiV firmaları önceliğimiz. Bu konuda bazi fabrikalar ile iletişime geçmeye çalışıyorum ancak geri dönüş olmuyor . Bu konu hakkın yardım edebilecek yada kontak sagliya bilecek var mı ...
  8. Mert Güner

Güneş enerjisi ile çalışan araba

Peki bor karburun maliyeti ne kadardır ? Kompozit veya herhangi bir başka malzemenin fiyatına göre ? Çünkü bize sizinde bildiğiniz gibi daima maliyete bakın diyorlar da
  9. Mert Güner

Fiber karbon varken neden titanyum mu kullanalım ? Bildiğim kadarıyla titanyum Fiber karbon göre daha ağır . Bilmişlik asla taşlamak istemem ama bugatti bile fiber karbon kullanıyor dis malzemede . Bu konuda rica etsem açıklık getirebilir misiniz ?
  10. Mert Güner

İyi günler okulda hocalarımıza birlikte güneş enerjisi ile çalışan araba yapıp yarışmalara katılmayı planlıyoruz. Ben aracın dış kaplama ve malzeme kisminda çalışacağım. Öğrenci olduğum için pek bir bilgim yok ( elbette araştırma yaptım ama sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım ) Sizden ricam dış...
  11. Mert Güner

Soğutucular

Gaz sıkıştırmalı soğutucularda bildiğiniz üzere dış zarında Plastik Paslanmaz çelik Alüminyum içeren çok katmanlı filmler bulunuyor.bunlara ek olarak veya bunların yerine peltier malzeme kullanmayı düşünüyorum.Elbette gaz sıkıştırmalı soğutucular kadar kuvvetli olamayabilir.Ancak bu peltier...
  12. Mert Güner

Soğutucularin dış malzemesi

İyi günler öncelikle . Günümüzde bir sürü Soğutucu kullanılıyor klimasindan buzdolabında derin dondurucusuna kadar . Özellikle buzdolabı ve derin dondurucularda soğuk havayı muhafaza ve mudaafa etmek gerekiyor . Benimde sorum tam burda geliyor . Bu tip sogutucularda dış malzemesi nde ne...
  13. Mert Güner

Rüzgar Gülü iyileştirme

Bilindiği üzere yenilenebilir enerjide rüzgar türbinleri de ciddi anlamda yer alıyor . Ve onların iyilesririlmesi elbette dahada fazla verim sağlar. Bunun içinde ucak kanatlarında uç kisimlarinda bulunan oynar panelleri rüzgar turbinlerine enjekte edilebiliriz. Ve böylece hem bulunan rüzgar...
  14. Mert Güner

Makine Mühendisliği Dal seçimi

Ancak bildiğim kadarıyla Metalurji ve Malzeme Bilimi Mühendislerini makina mühendisliği odası kabul etmiyor diye duydum. Ve imza yetkileri yokmuş galiba. Eğer öyle birşey varsa brn onlardan daha öncelikli olmaz miyim ?
  15. Mert Güner

sıcak kumdaki ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilir miyiz

Wolfzone tamam elbette istediğimiz şekilde panelleri ayarlıya biliyoruz amma velakin bahsettiğimiz proje devlet veya devletlerin enerji ihtiyacını karşılamak için onun için koca güneş panelleri inşaa etmek gerekiyor.Elbette deniz üzerinde koyuluyor ancak arap ulkelerinin elinde böyle...
  16. Mert Güner

Elbette güneş enerjisi varken pek tutulmaya bilir ancak koca güneş panelleri kurmak ve buyük yatırımlar yerine böyle küçük bir sistem ile enerji sağlamak daha makul gelmez mi ? Ki dalga enerjisi gibi pek getirisi olmasa bile ülkeler kullanıyor
  17. Mert Güner

İyi Günler... Şu zamanlarda Dünya olarak yenilenebilir enerjiye yönelmeye başladık ve ağaçtan dahi elektrik enerjisi üretir hale geldik ki Dünya yavaş yavaş çölleşiyor.Bundan dolayı sıcak kumdaki ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilir miyiz ? Verim olayı var elbette ama şu...
  18. Mert Güner

Ölçme aletleri

Analog olması lazim anlatacağım olcum aleti. Johnson masası və subito dediler bana.Bunlari və sizin dediğinizi sanayide bulabilir miyim ?
  19. Mert Güner

Ölçme aletleri

Ölçme tekniği dersi alıyorum. Derste hoca herkese sunum verdi. Bildiğiniz ölçüm. Aletleri nelerdir. Ancak sole biraz frkli olursa daha makbule gecer.herkes kumpası anlatır ben farklı anlatayım. Bide diyeceginiz ölçüm aletinin sanayide bulabilir miyim?
  20. Mert Güner

Solidworks Çizim Yardım Bölümü

Bilgisayar destekli çizim dersinde solid vereceklermiş bize.Autocad alsak daha mantıklı olmaz mı? Bildiğim kadarıyla autocad daha çok kullanılıyor iş hayatında.Okula diyip solid yerine autocad alalım desek yanlış mı yapmış oluruz?
Yukarı Alt