Ana Sayfaİnceleyip ÖğrenWindows 10 IoT Core Insider Ön izlemesi Yayınlandı

Windows 10 IoT Core Insider Ön izlemesi Yayınlandı

Windows 10 IoT Core Insider nedir? Microsoft, tüm bağlanabilir cihazları Microsoft 10 işletim sisteminde çalışmasını niyetlenmiş durumda ve şimdilerde Raspberry Pi ve Arduino için Internet of Things (IoT) yayınlanması ile buna bir adım daha yaklaşmış görünüyor. Microsoft daha öncelerden açıkladığı gibi tabletler, masaüstü, telefonlar ve geliştirme kartları için ayrı özelliklere sahip Microsoft işletim yapıları getireceğini bildirmişti. Buradaki yapı IoT Core olarak isimlendirilen Windows 10′ un özel bir yapısıdır.

Windows 10 IoT Core insider ön izlemesi Raspberry Pi 2, MinnowBoard Max ve Intel Galileo ile çalışmaktadır. Ayrıca, Windows Uzaktan kontrol ve Windows Virtual Shields aracılığıyla diğer Arduino cihazlar ile bağlayabilirsiniz. Nesnelerin interneti ( IoT ) yeni yayınlanmaya başlamış olmasına karşın, Microsoft çalışmanız için bazı projeler hazırladı bile. Dilerseniz buradan (microsoft. hackster. io) örnek çalışmaları inceleyebilirsiniz.

Windows 10 IoT

Windows 10 IoT imajının Raspberry Pi 2 yüklenmesi için 8GB Class 10 micro SD karta gereksinimi vardır. İşletim sisteminin bunun yaklaşık 1 GB olan kısmını kullanmasına rağmen boş alanlar geliştirmeler için gereklidir. Geliştiriciler uzak oturumu (veya sanal makine) kullanarak, oturuma bağlı PC’de çalışan PowerShell ile işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Yani şu anda imajları kullanabilmeniz için Windows 10 yüklü bir bilgisayarınızın olması gerekmektedir. Üzülmeyin bunun için Windows 10 Insider ön izleme sürümünü indirerek deneme yapabilirsiniz. Microsoft Connect programına kayıt olmalısınız, böylece Windows 10 IoT Core Insider Preview imajını indirebilirsiniz.

Windows 10 IoT Core Insider nedir

Bir süre önce yayınlanan Visual Studio 2015 RC ile IoT Core uygulamalarını geliştirme desteklenmektedir. Microsoft bazı basit projeler hazırlayarak geliştiricilere neler yapabileceklerini göstermektedir; web uygulamaları, robot kontrolleri, LED kontrolleri, sensör okumaları ve dahası… Uygulamalar C++ ve C# ile yazılmasının yanı sıra Node.js ve Python ile de yazılabilir. Ayrıca diğer cihazlar ile iletişim kurmak için AllJoyn framework desteği bulunmaktadır.

Dilerseniz buradan (ms-iot. github. io/content/Downloads.htm) gerekli araçları indirip deneme yapabilirsiniz. Daha fazlası için resmi sayfasını (ms-iot. github. io/content/GetStarted.htm) ziyaret edebilirsiniz.

Furkan Gümüş
Furkan Gümüş
Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Doktora eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği alanında devam ettiriyor. Uzmanlığı Robot ve Mekatronik Sistemler, Otomatik Kontrol, Mekanik Tasarım, Gömülü Sistem ve Kontrol Yazılımlarıdır.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?