Ana SayfaYazılım MühendisliğiWeb Tabanlı ERP Sistemleri Ve Avantajları

Web Tabanlı ERP Sistemleri Ve Avantajları

ERP nedir? İşletmelerin en önemli amaçlarından biri de varlıklarını sürdürürken kar elde etmek ve karlılıklarını artırmaktır. Kar elde etmek ve karlılığın artırılması için çeşitli uygulama ve optimizasyonlar vardır.

erp nedir

ERP – Enterprise Resourse Planning (İşletme Kaynaklarının Planlanması olarak Türkçe’ye çevrilebilir) de şirketlerin girdilerini en iyi şekilde kontrol edip kullanarak çıktılarını en verimli şekilde almalarına yardımcı olan bir planlama sistemidir.

ERP, işletmelerin hizmet ve mal üretmesi için gerekli olan başta iş gücü olmak üzere malzeme, makine, ekipman vb. unsurların en verimli bir şekilde kullanılarak maksimum üretimin ortaya konulması ve karlılığın artırılması açısından önem taşımaktadır.

WEB Tabanlı ERP Nedir?

ERP’de işletmenin üretim, satış, pazarlama, finans ve muhasebe gibi farklı bölümleri arasındaki koordinasyonun da sağlanması işletmelerin karlılığı ve bunun sürdürülebilirliği açısından mühimdir. Bunun için farklı birimlerde üretilen farklı raporların görülüp, ortak bir paydada birleştirilerek işlenmesi ve bunun sonucunda konsolide bir rapor alınması gereklidir.

erp sistemleri

Tüm birimlerin veri ve raporlarının değerlendirilebilmesi de ancak ERP’nin WEB ortamına taşınmasıyla gerçekleştirilebilir. WEB tabanlı ERP yazılımları internet aracılığıyla işletmelerin farklı birimlerince, farklı mekanlarda ve farklı cihazlar üzerinde kullanılabilir.

WEB Tabanlı ERP Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

ERP sisteminin WEB tabanlı olması işletmeler açısından pek çok fayda ve avantajı da beraberinde getirecektir. Bu fayda ve avantajların başlıcaları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • WEB Tabanlı ERP sistemleri özel bir donanım gerektirmez, her bilgisayara kurulmasına ihtiyaç yoktur. Herhangi bir bilgisayar üzerinde yapılacak giriş işlemlerinden sonra kullanılabilir.
  • WEB Tabanlı ERP sistemlerine her birim her yerden rahatlıkla ulaşabildiğinden veri akışı en hızlı şekilde sağlanır.
  • Hızlı veri akışının sağlanması raporlamayı hem kolaylaştırır hem de hızlandırır.
  • Hızlı raporlamalar yöneticilerin doğru kararları hızlı bir şekilde almalarında yardımcı olur.
  • Stoklar ve sipariş talepleri daha etkili bir şekilde yönetilebilir.
  • İşletmenin finans, muhasebe, üretim, satış ve pazarlama gibi farklı bölümlerinin kullandığı farklı yazılımların getirdiği karmaşıklığı ortadan kaldırarak tek bir optimum çözüm sunar.
Elif Yaldız
Elif Yaldız
2. Sınıf Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğrencisi. Burada sizlerle bilgi alış verişinde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?