Bu çalışmam da amaç uzay yolculuklarının maliyetini azaltmak; Uzaya uydu insan malzeme naklini kolaylaştırmaktır. Model hayata geçtiğinde uzaya şehirler arası otobüsler gibi seyahat etmek mümkün olacaktır. Uzay yolculuklarında en büyük problem sağlamlıktır. Çocuk yaşlı ve hastalar uzay yolculuğu yapamamaktadır. Eğitimler ağır ve maliyetler yüksektir. Modelim füze çekim sorunlarını kaldırdığı için yeterlidir.
Uzay zeplini nasıl çalışır. 40 km ye dek yüksekliklerde tıpkı sıradan zeplin gibi hafifliği ile yükselir. Bu aşamadan sonra atmosfer basıncının azalması ile yolculuk kolaylaşır. Uzay boşluğuna ise elektro manyetik alanlar ile çıkar. Tıpkı manyetik tren gibi.
Uzayda ray olmadığından bu iş yüksek voltaj antenleri ile yol alır. Zeplinin gövdesinde tarak biçimli dizili antenler vardır. Bu antenler van der graff jenaratörü ya da kendi geliştirdiğim santrifüj jenaratöründen güç alarak yüksek voltaj aktarır. 100 amper 100 000 volt akım her saniyede 1000 kez antenden antene atlar. Uzay boşluğunda araçtan bağımsız + yüklü elektirik alanı üretir. Antenlerin arasında dizili elektro manyetik mıknatıslar ile aynı yüklerin birbirini itmesi ile hareket eder.
Yerden 40 km yükseklikte manyetik tren gibi uzay boşluğunda ise jet uçağı gibi hareket eder. Durağan yörüngeye kadar yükselerek astronomi iletişim vazifesi görür. Uzaya yük taşıma maliyeti çözüldüğü için uydu adedi uzay istasyonu görevleri kolaylaşır. Uzay asansörü bile kurulur.
Uzaya gidecek bir zeplinin en önemli problemi gövdedir. Uzay boşluğundaki basınç ısı farkı gibi koşullara dayanması için karbon nano tüpten yapılmalıdır. Çelikten 100 kat sağlam karbon nano tüp her koşulu kaldırır. Nasa ile ortak geliştirilebilir. Araç mini bor duvarlı nükleer reaktör den güç alır. Günlük haftalık aylık seyahatler için 60 – 300 metre boy zeplinler imal edilir.
Uzaya yolculuğu kolaylaştıracak projeme destek vermek isteyenler sosyal medya hesaplarında paylaşabilir.