Ana SayfaEğitimSertifikalı Eğitimler Ne İşe Yarar

Sertifikalı Eğitimler Ne İşe Yarar

Sertifika programı nedir? Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Eğitim Merkezleri, YÖK gibi kurumlar insanlara mesleki eğitim verir. Alınan eğitimi başarıyla bitirenler diploma alarak, meslek sahibi olurlar.

Diploma sahibi olunsa bile şüphesiz ki çeşitli meslekler ek bilgilere, yeni uygulama ve tekniklere ihtiyaç duyar. Bu durumda,  mesleğinizde fark yaratabilmek için “Sertifika Programları eğitimi” almak gerekir. Bu eğitimleri devlet kurumları ya da özel kuruluşlar sağlamaktadır.

Sertifikalı Eğitimler Ne İşe Yarar

Eğitim sonunda  değerlendirme sınavları yapılarak, katılımcıların başarılı olup olmadıkları belirlenir. Başarılı olan katılımcılar sertifika alır.

  • Mesleği yasal olarak yapabilme için Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ya da Halk Eğitimi Merkezlerine bağlı okul gibi kurumlardan alınan “diploma”,
  • Mesleği gerektiği gibi uzmanca yapabilmek için program eğitimi düzenleyen kurumlardan alınan “sertifika” (Bu eğitimler örgün olarak alınması zorunlu olmayarak, uzaktan-online olarak da alınabilir.)

Sertifikalı Eğitimin Yararları

  1. Sertifika programlarına katılmak ilgi duyulan meslekte ya da unvanı alınan meslekte kendimizi geliştirmemize, ayrıca networkumuzu genişletmemize yardımcı olur.
  2. Eğitimini aldığımız meslekte ya da farklı bir alanda çalışıyorsak da o konuda uzmanlaşmamıza, çalışma arkadaşlarımızla kıyaslandığında olumlu fark oluşturmamıza katkı sağlar.
  3. Eğitimini aldığımız meslekte, öğrendiğimiz dönemde olmayan yeni bir uygulama geliştiyse bunları öğrenmemize, dolayısıyla yeni bilgileri takip etmemize yardımcı olur.
  4. İş hayatında sertifika programı artı değer yarattığı için daha kolay iş bulmamızı sağlar.
  5. Özellikle meslek içi gelişim programları bilgilerin taze kalması açısından çok yararlıdır.
  6. Sertifika programları özellikle iş hayatında hız kazandırır.
  7. Online olarak da sertifika eğitimini alabileceğiniz için, zamandan ve mekandan bağımsız olursunuz.
  8. İş hayatında “Özgeçmiş” etiket olarak kabul edilir. Bu kapsam da sertifikalar da mesleğinizde uzmanlaştığınızın göstergesi rolündedir.
  9. Sertifika programları, genelde uygulama ağırlıklı olduğu için iş hayatında karşılaşabilecek örneklerden oluşur.
Büşra Çelik
Büşra Çelik
Yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorum kısmından sizlerde ekleme yapabilirsiniz.

3 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
3 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?