Ana Sayfaİnceleyip ÖğrenRed Weapon Dragon 8K (Yıldızları Çeken Kamera)

Red Weapon Dragon 8K (Yıldızları Çeken Kamera)

James Cameron gibi bir Hollywood efsanesinin Uluslararası Uzay İstasyonundaki bilim insanlarıyla ne gibi bir ortak yanı var dersiniz? Hepsi de dünya dışı manzaraları yakalamak için Red Weapon Dragon kameraları kullanıyor.

Jim Jannard’ın, şirketin ilk 4K sinema kamerası olan Red One’ı 2007’de yaratmasından bu yana, aygıt ciddi film yapımcılarının elinden düşmez oldu. O güne kadar HD kameralar filmin çözünürlüğüyle, dinamik aralığıyla ve rengiyle yarışamıyordu. Fakat Red One bunu yapabiliyor ve 17.500 dolarlık etiket fiyatıyla aynı işi Sony’nin, Arri’nin ve Panavision’un 200.000 dolarlık HD kameralarından daha ucuza yapıyor.

Kamera, piyasaya sürülmesinin hemen ardından bir dizi gişe rekortmeni filmin yapımında kullanıldı. Örümcek Adam ve Yüzüklerin Efendisi bunlardan sadece birkaçı. 2010’da kamera ek olarak satılan bir 5K algılayıcıyla (Mysterium-X) güncellendi. Satışı artıran bir diğer etmen de modülerlik. Şirket kameraya ek lensler, mikrofonlar ve tutacak yerler ekledi. Sonra da standart HD’den dokuz kat fazla piksel içeren ve NASA’nın uzay istasyonunda kullanmakta olduğu Red Weapon Dragon 6K kamerayı satışa sundu. Yüksek çözünürlüğü ve yüksek hızıyla uzay istasyonundaki deneylerin kaydı sırasında daha fazla detay yakalayabiliyor.

weapon dragon

Günümüzde Jannard, Red’in tekrar kendini aşabileceği görüşünde. Şirket kısa süre önce Red Weapon Dragon ‘un daha geniş açıyla, daha gerçekçi renklerle kayıt ve daha kolay düzenleme yapmasını sağlayacak olan 8K’lık algılayıcı güncellemesini duyurdu. ‘Aşağı ölçekleme” denen bir süreç sayesinde film yapımcıları monitörlerin görüntüleyebildiğinden daha yüksek çözünürlüklü görüntüleri alıp daha düşük çözünürlüklü ekranlarda gösterilecek biçimde ölçekleyecek. Böylece daha net, daha az bozulmuş videolar görebileceğiz. Gelecek sene, favori bilimkurgu filminiz Red’le seçilirse hiç şaşırmayın.
Michael Nunez

Taner Hayret
Taner Hayret
Merhaba ben Taner Hayret, bir süre Türkiye de Elektrik ve Elektronik Mühendisliği üzerine eğitim aldıktan sonra, hayat serüvenime yurt dışında Nükleer Enerji Mühendisliği üzerine devam ettirmeye karar verdim. Burada sizlerle bilim adına tecrübelerimi paylaşacağım.
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?