Ana SayfaMesleklerRadyoterapi Bölümü

Radyoterapi Bölümü

Kanser yüzyılımızın en ciddi sorunlarından biridir. Kanser tedavisi için 3 temel yöntem vardır: kemoterapi, radyoterapi, cerrahi. Radyoterapi, kanser hastalığının çözümü için uğraşan bir bölümdür. Bu sebeple bu bölüm istihdam alanlarının geniş olduğu bir bölümdür. Peki radyoterapi bölümü nedir? Bu bölüm mezunlarının çalışacakları alan onkoloji bölümüdür. Yani onkoloji doktorlarına yardımcı olur bu bölüm mezunları. Yardımcısı olarak çalışırlar.

Radyoterapi bölümü mezunları, devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, onkoloji hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde çalışma imkânına sahiptir. Sağlık bölümlerinde ki en güzel ve tercih edilebilir bir bölümdür. İş bulma konusunda sağlıkçılar çok şanslıdır. Tabi ki devlette çalışabilmek için sınav gerekmektedir. Ancak isteyenler özelde de çok rahat iş bulabilirler.

Radyoterapi Bölümü nedirRadyoterapi bölümü dersleri nelerdir?

Bölümde fizyoloji, anatomi, biyokimya gibi başlıca derslerin yanı sıra bilgisayar destekli cihazları kullanabilmeyi öğretmeyi amaçlayan dersler vardır. Ayrıca inkılap tarihi, Türk dili, yabancıl dil gibi temel derslerde okutulmaktadır.

Radyoterapi 2 yıllık bir önlisans bölümüdür. 4 yarıyıl eğitim görerek mesleğe başlayabilirler. Sınavda YGS-1 puanı ile öğrenci almaktadır. Ayrıca isteyenler DGS imkânı ile 4 yıllık bölümlere de geçiş yapma hakkına sahiptirler. Ancak bu bölüm 2 yıllık bölümler içerisinde atanma şansı en yüksek bölümlerden biri olarak sayılmaktadır.

Radyoterapi Bölümü dersleriRadyoterapi bölümü mezunlarının maaş imkanları nasıldır?

Bu bölümden mezun olanlar ister devlet ister özel de çalışabildiği için maaşları da farklılık göstermektedir. Özel sektörde oldukça farklı olan maaşlar devlette ise benzerdir. 1800- 2300 civarlarında maaş alan radyoterapi bölümü mezunları tabi ki döner sermayeyi de unutmamalıdır. Böylece maaşları biraz daha artmaktadır. Tabi ki kanserin çok fazla artması sebebiyle sadece onkoloji hastaneleri de açılmıştır. Böylece kanser araştırmaları derinlemesine yapılmaktadır. Böyle hastaneler de de çalışabilirsiniz.

Bu bölümü seçerken mezunlarından da tavsiyeler alınız. Çalışma koşullarını, ortamlarını inceleyiniz tercih yapınız.

Elif Yaldız
Elif Yaldız
2. Sınıf Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğrencisi. Burada sizlerle bilgi alış verişinde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum.

1 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?