Ana SayfaÜrün İncelemePoyraz Bilgisayar

Poyraz Bilgisayar

Yılda 3 TL enerji tüketen türk yapımı mini bilgisayar: Poyraz. Sizlere milli gururumuz olan türk mühendisleri tarafından geliştirilen mini bilgisayar poyraz’dan bahsedeceğim. Raspberry pi ve aurdino gibi tek kart üzerine kurulu mini bilgisayarları hepimiz biliyoruz. Birçok projede kullanılan bu bilgisayarlar sadece internet üzerinden sipariş edilerek satın alınabiliyordu, İşte buna yeni bir alternatif olarak Türk AR-GE firması “Bilims” tarafından üretilen tek kartta bilgisayar, ön taleplerini alarak satışa başlamıştır.

poyraz
pardus işletim sistemi ile uyumlu

Peki nedir bu poyraz?

9 Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulan “Bilims” firması tarafından geliştirilen Poyraz Boyutunun küçük olmasından dolayı doğası gereği çok az bir miktarda enerji tüketir, Diğer bilgisayarlardan ayıran ve enerji tüketimini en aza indiren temel özellik içerisinde diğer bilgisayarlar gibi mekanik aksamların olmaması. Poyrazı öne çıkaran bir diğer özellik ise türkçe dil desteği olan TUBİTAK tarafından geliştirilen Linux dağıtımlı Pardus ile kullanılıyor olması. Cihaz ayrıca Linux dağıtımlı sistemlerde ve Android işletim sistemi ile uyumlu olarak çalışabiliyor.

 Cihazın Teknik Özellikleri;

  • 1GB DDR3 RAM
  • 8GB NANO Depolama Alanı
  • 30fps’de 1080p (Full HD) HDMI ile görüntü çıkışı
  • 10/100 Ethernet desteği
  • 4 Çekirdekli işlemci
  • 2 Adet USB çıkışı

Ülkemizde böyle çalışmalar her zaman destek bulmalı ve ilerlemeli, yabancı mühendisler tarafından üretilen birçok teknolojiyi kullanıyor ve övüyoruz.

İşte burda bizim üstümüze düşen görev; yerli mühendislerimiz tarafından geliştirilen bu gibi teknolojileri ön planda tutmak destek olmak, tercih etmek.

Geçmişimize baktığımızda ülkemizde teknoloji alanında bir çok girişimde bulunulmuştur yalnız birçoğu sonuca ulaşamamıştır; devrim otomobilleri, Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı ve üreticisi Vecihi Hürkuş vs. daha niceleri ve bilinmeyenler.

İbrahim Yıldırım
İbrahim Yıldırım
Arkadaşlar merhaba ben İbrahim Yıldırım Batman Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okumaktayım yazılım ve elektronik ile ilgileniyorum. Cep telefonları ile aram iyidir Android, Java ve C++ üzerine çalışmalar yapmaktayım. Bilgilerimi sizler ile paylaşmaktan gurur duyarım.

9 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
9 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?