Neptün bulunduğumuz Güneş sistemindeki en soğuk ve dünyamıza en uzak gezegen ayrıca sadece 1 defa bir uzay aracı (Voyager 2) tarafından ziyaret edilmiştir. Bu nedenlerden ötürü hakkında fazla bilgiye sahip değiliz lakin geçtiğimiz günlerde bilim insanları Neptün’le ilgili yeni bir bilgi daha bulundu.
Neptün’ün kimyasal yapısına ışık tutacak bir araştırma yapıldı. Araştırmacılara göre; Neptün’ün yapısında donmuş şekilde su, metan ve amonyak karışımları, gezegenin atmosferi ile çekirdeği arasındaki kalın manto tabakasını oluşturduğu biliniyordu lakin bu kimyasalların tam olarak hangi şekilde olduğu tam olarak bilinmiyordu. Bunu anlamak için gezegenle aynı şartlarda o moleküllerin nasıl şekillendiği bilmek gerekiyordu lakin bu şartlarda araştırma yapılacak bir laboratuvar ortamı sağlamak zordu.
Bu sebepten Edinburg’daki bilim insanları bu şartları oluşturacak geniş kapsamlı bir bilgisayar simülasyonu oluşturdu. Simülasyon sonucunda oluşan donmuş su ve amonyak karışımı yapının komşu gezegen Uranüs’te de bulunan amonyak hemihidrat denilen bir bileşik olduğu anlaşıldı. Bu bilgi, ileride buz devlerini anlamak için yapılacak çalışmalarda araştırmacılara çok yardımcı olacaktır.