Ana SayfaMühendislikMülakatlarda Nelere Dikkat Edilmelidir

Mülakatlarda Nelere Dikkat Edilmelidir

Personel alımı yapmak isteyen şirketler, gerekli ilanı verdikten sonra gelen başvuruları değerlendirir. Öz geçmişte yer alan bilgiler doğrultusunda başvuranların bir kısmı veya hepsi mülakata tabii tutulur. İş arayanların hemen hepsinin karşılaştığı mülakatlar işe giriş aşamasında en belirleyici faktörlerden biridir. Mülakat sırasında yapılan en küçük hareket işi almanızda sizi öne çıkarabilecek güce sahipken aksi olarak mülakatta geri sıralara da düşebilirsiniz.

Mülakatlarda Nelere Dikkat Edilmelidir

Mülakat Sırasında Yapılacaklar

Her şeyden önce pozitif düşünmek olayların pozitif yönde ilerlemesi için önemli bir adım olacaktır. Sahip olduğunuz özellikleri işverene en iyi şekilde anlatmak için konuşmanıza ve kendinizi doğru ifade etmeye özen gösterin. Giyiminiz işverene sizin hakkınızda mesajlar vermektedir. Görüşme sırasında uygun bir giyim ile ilk izlenim notunuzu yüksek tutabilirsiniz. Ayrıca vücut dilinizi de kullanarak almak istediğiniz iş için biçilmiş kaftan olacağınıza önce kendiniz inanmalı ve inandırmalısınız.

Mülakat Sırasında Yapılacaklar

Güler yüz, karşıdaki kim olursa olsun pozitif yönde dönüşler almanızı sağlayacak bir etmendir. Önceki işinizden kötü bir şekilde ayrıldıysanız, bu durum mülakat sırasında olumsuz etkiler yaratabilir. Bu durumu olumluya çevirmek yine kişilerin kendi elindedir. Eski patronlar hakkında olumsuz konuşmamak bu durumda faydalı olacaktır. Eski işinizde yaşadığınız olumsuz durumu mümkün olduğunca kişiselleştirmeden ve tarafları suçlamadan en kısa ve öz şekilde anlatmalısınız.

Her işverenin veya iş alımı sorumlusunun size yönelteceği sorular arasında iş ile ilgili teknik sorular olması yüksek bir ihtimaldir. Bu sorulara kendinden emin bir şekilde cevaplamak olumlu sonuçlar verecektir. İş deneyimi olmayanlar için bu sorular bazı sıkıntılı durumlara yol açabilmektedir. Hal böyle olduğunda okulda edindiğiniz deneyimlerinizi devreye koymanız gerekmektedir.

Mülakat Öncesi

Mülakat sırasında beden dili ve kişilerin kendinden emin duruş sergilemeleri önem arz etmektedir. İş mülakatlarına gitmeden önce bireyler, gerek okulda gerekse daha önceki iş deneyimlerinden olabilecek en iyi donanımı kazanmalıdır. Alınacak sertifikalar iyi bir özgeçmiş için gereklidir. Mülakat öncesi konuya hakim ve donanımlı bir özgeçmiş, işi almanızda size yardımcı olacaktır.

Büşra Çelik
Büşra Çelik
Yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorum kısmından sizlerde ekleme yapabilirsiniz.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?