Ana SayfaMetalurji ve Malzeme MühendisliğiMetalurji ve Malzeme Mühendisliği Maaşları

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Maaşları

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda sizlere metalurji ve malzeme mühendisliği maaşları hakkında bilgi vereceğiz. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği; inşaat, sağlık, kimya, uzay teknolojileri, havacılık, elektronik, makine, tıp ve çevre gibi pek çok iş alanı bulunan son yılların yükselen mesleklerinden biri. Öğrenim süresi 4 sene olan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü dersleri, diğer tüm mühendislik bölümleri gibi matematik, fizik, kimya gibi sayısal ağırlıklıdır.

toz metalurjisi nedir

Öğrenim süresinin ikinci yılından itibaren alana ilişkin konulara ağırlık verilmekte. 4 yıllık lisans programını bitiren öğrenciler “Metalurji ve Malzeme Mühendisi” unvanıyla malzeme üretimi planlaması ve uygulamanın denetlenmesi aşamalarında çalışırlar. Son yıllarda iş imkanlarının geniş bir yelpazeye yayılması ve sektördeki eleman arayışı da gençlerin bu bölümü tercih etmelerine neden olmaktadır.

metalurji ve malzeme mühendisliği maaşları

Bölümü tercih etmek isteyen gençlerin aklındaki önemli sorular ise “metalurji ve malzeme mühendisliği maaşları ne kadar?” ve “iş imkanları nelerdir?” Öncelikle bölümün iş imkanlarının ve sektörel çeşitliliğin geniş olduğunu belirtmekte fayda var. Metalurji Mühendisleri planlama aşamalarında bürolarında yada laboratuarlarda, uygulama aşamasında ise metal ve malzeme üreten fabrikalarda işlerini yaparlar. Yani işçiler ve teknikerlerle iletişim halinde bulundukları bir çalışma ortamları vardır.

Eğitimlerini başarı ile tamamlamış olan öğrenciler kamu veya özel sektöre ait demir, çelik, döküm fabrikalarında, çeşitli endüstri işletmelerinde işe girebilirler. Lisans sonrası yüksek lisans, doktora yapılarak akademik anlamda yükselmek de mümkündür. Burada en önemli husus öncelikle istediğiniz bölümle ilgili geniş bir araştırma yapmak ve tam olarak ne istediğinize karar vermek.

metalurji ve malzeme mühendisliği

Metalurji ve malzeme mühendisliği maaşları ise mühendisin mesleki deneyimleri ve başarıları oranında artış gösteriyor. İstediğiniz bir alanda yüksek lisans veya doktora eğitimi alarak uzmanlaşıp iş hayatına atıldığınızda alacağınız maaşı da yükseltmiş olacaksınız. Tabi Metalurji Mühendislerinin diğer mühendislik alanlarına oranla ücretleri biraz daha yüksek olmakta.

Lisans eğitimini tamamlamış taze bir mühendis geniş iş imkanları arasından 2500 TL ile 3200 TL arasında değişen bir aralıkta iş bulabilmekte. Komünikasyon becerilerine sahip, iş birliği yapabilen ve kendini geliştiren Metalurji Mühendisleri sektörde kendilerini ispatlayarak daha yüksek mertebelere tırmanabiliyor. Tecrübe ve kıdeme bağlı olarak maaşlar 8000 TL’ye kadar artış gösteriyor.

Bu yazımda metalurji ve malzeme mühendisliği maaşları hakkında sizlere araştırdığım bilgileri aktardım. Diğer mühendis maaşları için tıklayınız. Bu yazı sadece bilgilendirmek amacıyla yazılmıştır. Lütfen meslek seçerken en son tercihiniz maaş durumu olsun. Çünkü eğer mesleğinizi sevmez iseniz çalışma hayatınızı zehir edebilirsiniz. Meslek seçerken sevdiğiniz mesleği, zevk aldığınız mesleği seçiniz.

Büşra Çelik
Büşra Çelik
Yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorum kısmından sizlerde ekleme yapabilirsiniz.

14 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
14 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?