Laminat parke günümüzde evler de işyerlerinde ve birçok yaşam alanında en çok tercih edilen kaplama yer döşeme çeşididir. Parkeler laminat, lamine ve masif olmak üzere yapılış şekli ve yapılışında kullanılan malzemenin türüne levhaların yapıştırılma şekline göre üçe ayrılır. Laminat parke üretimi en basit tabiriyle matbaa usulü ile boyanan ve istenilen desenin verildiği kağıtların sıcak press yöntemi ile basılıp sertleştirilip daha sonra farklı yapıştırıcı çeşitleri ile levhalara yapıştırılması ile yapılır. Direk ahşap parke üretiminden ise laminat parke üretimi günümüzde daha çok tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise doğayı ve ağaçları daha fazla tahrip etmemek ve yeşili korumaya çalışmaktır.
Bu sebeple laminat parke üretimi günümüzde daha fazla yapılmaktadır diğer parke türlerine göre. Laminat parkeler fabrikalarda emprenyeleme olarak adlandırılan bir kağıt baskı ve reçine emdirme yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntemde üre formaldehit ve melamin formaldehit tarzında bir takım reçineler önce baskı yapılan kağıda emdirilir. Emdirilen ve bu işlemden çıkan kağıtlar sıcak fırınlarda kurutularak sert bir malzeme elde edilir. Elde edilen bu malzeme laminat parkenin en dış yüzeyini yani boyanan ve desen verilen dış yüzeyini oluşturmaktadır. Oluşturulan bu kaplama levhalar fırından çıktıktan sonra saf ahşaba göre maliyeti düşük olan mdf gibi ince (8 mm) levhalara yapıştırılır. Bu yapıştırma işlemi kuvvetli yapıştırıcılar kullanılarak yine sıcak ve basınç ile preslenerek birbirlerine yapıştırılır.
Yapıştırılan bu levhaların sağlığa zararı olup olmadığı konusu ise tamamen kullanılan malzemeye bağlıdır. Yapıştırma işlemi büyük levhalar halinde yapılır daha sonra standart laminat parke boyutlarında teker teker kesilerek birbirlerine montajlanacak yerler açılır. Laminat parkeler kullanılan boya ve pres yöntemi sebebi ile her hangi bir yüzey parlatma (cila) veya başka biri işlemi yüzeyine ihtiyaç duymaz. Laminat parkeler üst levhada kullanılan malzemenin türüne ve reçineleme işleminin şekline göre sudan etkilenebilir veya etkilenmeyebilir. Geçmişe göre günümüzde sudan etkilenmeyen laminat parkeler daha çok tercih edilir olmuştur. İlk üretim aşamasında maliyetli olan sudan etkilenmeyen parkeler günümüzde normal standart parke düzeyine inmiştir ve ekstra bir ücret farkı olmadan alınabilir.