Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinin öğrencilere iyi meslekler kazandırmadığını düşünmek son derece yanlıştır. Gereksiz olan ön lisans bölümleri bulunsa da bazı 2 yıllık bölümler kişilerin tahmin ettiğinden çok daha iyi yerlere gelmesini sağlamaktadır. Kimya teknolojisi bölümü bunlardan bir tanesidir. 2 yıllık yani yalnızca ön lisans olan bu bölüm ülke için önemli teknikerler yetişmesini sağlamaktadır. Kimya teknoloji bölümünden mezun la öğrencilere kimya teknikeri denmektedir.
Bu teknikerler istedikleri alanda çalışmakta ve ilerleyebilmektedirler. Bu bölümü tercih etmek isteyen kişilerin kafasında tam olarak 2 soru bulunmaktadır. Bunlardan ilki kimya teknolojisi bölümü maaşları ve kimya teknikeri olduktan sonra ne iş yapılacağıdır. Kimya teknikeri olunca yapılacak işler belirlidir. İş olanakları oldukça geniş olan bu meslekte öğrenciler kimyanın dahil olduğu laboratuvar ya da işletme gibi birçok alanda iş bulabilme imkanına sahiptir. Kimya teknolojisi bölümünü okurken kimyanın net bir şekilde öğrenilebilmesi içi laboratuvar dersleri verilmektedir. Bu sayede kimya ile ilgili her türlü detay öğrenilmekte ve hastanelerde dahil olmak üzere birçok alanda iş bulunabilmektedir.
Kimya teknolojisi bölümü iş imkanları
Kimya teknoloji iş olanakları açısından gelişmiş olan bölümlerden bir tanesidir. Okulunu yeni bitirmiş olan bir kimya teknikeri isteğe bağlı olarak kpss’ye girip devlet için uğraşabilmektedir. Kpss ile uğraşmak istemeyen teknikerler ise özel sektörde iş bulmaktadır. Teknikerler birçok sağlık kuruluşunda veya kimya laboratuvarlarında çalışabilecektir.
Kimya teknolojisi bölümü maaşları ne kadardır?
Kimya teknikerliği mesleği bölüm 2 yıllık olmasına rağmen son derce sağlam olan mesleklerden bir tanesidir. Kişinin maaşları diğer mesleklerde olduğu gibi son derce değişkendir. Kimya teknikeri olunduğunda hem özel sektörde hem devletin kamu alanlarında çalışabilme imkanı bulunmaktadır. Devlette çalışıldığında maaşlar çok daha yüksek olacaktır. Fakat bunun için önce kpss’ye girilmesi gerekecektir.
Kpss’ye girip iyi bir puan alındığında devlete dair alanlarda çalışabilmek mümkündür. Devlette işe girildiğinde kimya teknolojisi bölümü maaşları 4.500 ile 6.000 TL arasında değişiklik gösterecektir.
Özel sektörde ise durum tamamen farklıdır. Özel sektörde çalışan bazı kimya teknikerleri asgari ücret alırken bazıları 10.000 TL’ye kadar çıkan maaşlarla çalışmaktadır. Bu noktada kişinin okuduğu okul, iş tecrübesi ve işletmenin gelişmişliği son derece önemlidir.
Konu ile ilgili diğer yazımız: kimya teknolojisi bölümü