Ana SayfaMühendis Maaşlarıİşletme Mühendisliği Maaşları

İşletme Mühendisliği Maaşları

Bu yazımızda sizler için işletme mühendisliği maaşları ve işletme mühendisliğini araştırdık. Öncelikle işletme mühendisliği; bir işletmenin işletmecilik ve mühendislik anlayışı ve ilkelerine göre yönetilmesi, üretim sürecinden satış aşamasına kadar olan sürecin denetlenmesi alanlarında faaliyet gösteren her iki alanda da bilgi sahibi kimselerdir. Üretim sürecinde iş gücü, sermaye ve malzeminin en ekonomik ve uygun biçimde kullanılmasını düzenler.

mühendislikte azim

İşletmelerin üretim faaliyetlerini, ürünün pazarlanması ve maliyet hesaplamalarının yapılması, atölyelerde planlama, finansman, insan kaynakları ve pazarlama işlerinin düzenlenmesi ve iletişimin sağlanması işlerinden sorumludur. İşletme mühendisliği maaşlarının da iyi olması sebebiyle son yıllarda tercih edilen bir bölüm haline gelmeye başlamıştır.

Bu işi yapacak insanların sahip olmaları gereken en önemli özellik kuşkusuz insanlarla iyi anlaşabilme ve kolay iletişim kurabilme kabiliyetleridir. Ayrıca açık görüşlü yeniliklere ve gelişmelere açık, hızlı ve yerinde karar alabilen insanlar olmaları da önem arz eder. İşletme mühendisliği maaşları ve çalışma ortamları oldukça uygundur. Temiz ve rahat bir ortamda düzenli mesai saatleri dahilinde çalışırlar. Çalıştıkları süre içerisinde pek çok farklı insanla muhattap olurlar.

Özellikle personel ilişkilerinde başarılı olmaları işlerini kolaylaştıracaktır. Şu an için ne yazık ki ülkemizde yalnızca İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Fakültesi “işletme mühendisliği” bölümü okunarak işletme mühendisi olunabilmekte ancak başka üniversiteler de bölümü bünyelerine katma amacı ile çalışmalar yapmaktadır. 4 yıllık lisans eğitiminin 12 haftalık zorunlu stajının da tamamlanmasının ardından öğrenciler İşletme Mühendisi ünvanı ile mezun olmaktadırlar.

işletme mühendisliği maaşları

İşletme mühendisliği maaşları çalışılan yere ve kuruma göre farklılık göstermekle birlikte başlangıç için 4000 TL ile bir iş bulmak mümkün. Şu an için ciddi bir arz olmamasına rağmen iş dünyasında işletme mühendisine olan ihtiyaç giderek artmaktadır. Mesleki eğitimin yalnızca bir üniversitede sınırlı sayıda öğrenciye veriliyor olması da iş bulmayı kolaylaştırmaktadır. Mezunlar kamu ve özel sektöre ait kuruluşlarda, fabrikalarda, çiftliklerde, atölyelerde, bankalarda, madenlerde ve daha pek çok sektörde iş imkanı bulabilmektedirler. Ülkemizin içerisinde bulunduğu hızlı sanayileşme sürecini göz önünde bulundurursak işletme mühendislerine olan ihtiyacın giderek çok hızlı bir biçimde artacağını da söyleyebiliriz. Özellikle büyük işletmelerde yapılan tüm faaliyetlerin koordinasyonunu sağlayan işletme mühendislerine olan ihtiyaç oranında bölüme olan ilginin de artması nedeniyle yeni üniversitelerde de bölümü okumak mümkün olacak.

Bu yazımızda işletme mühendisliği maaşları hakkında sizlere araştırdığımız bilgileri sunduk. Diğer mühendislik maaşları için tıklayınız. Bu yazı sadece bilgilendirmek amacıyla yazılmıştır. Lütfen meslek seçerken en son tercihiniz maaş durumu olsun. Çünkü eğer mesleğinizi sevmez iseniz çalışma hayatınızı zehir edebilirsiniz. Meslek seçerken sevdiğiniz mesleği, zevk aldığınız mesleği seçiniz.

Sevil Kutlu
Sevil Kutlu
Merhabalar ben Sevil Kutlu. Mühendis Beyinler'de sizlere bilgilerimi ve tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım.

2 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
2 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster

Mühendis Maaşları

Yeni Yazılar