Ana Sayfaİnşaat Mühendisliğiİnşaat Mühendisliği Öğrencilerine Tavsiyeler

İnşaat Mühendisliği Öğrencilerine Tavsiyeler

Merhabalar bu yazımda inşaat mühendisliği öğrencilerine tavsiyeler vereceğim. Tüm mesleklerde olduğu gibi öğrencilikte de tecrübe oldukça önemlidir. Öğrencilerin üst sınıflara yükseldikçe tecrübeleri artarken mezun olduktan sonra öğrencilik namına çok şeyi öğrenmiş demektir. İnşaat mühendisi öğrencilerine farklı noktalarda tavsiyeler verilebilir. Bu öğrencilik dönemi tavsiyeleri, üniversiteyi daha kolay ve verimli bitirme tavsiyeleri ile iş hayatına atılmada hazırlık tavsiyeleri olarak 3 aşamada yapılabilir.

Öğrencilik dönemi tavsiyeleri;

Öğrencilik dönemi öncesi ve sonrasında mutlaka mesleğinizi seviniz. Mesleğinizi severseniz onu çok daha iyi yapabilirsiniz.

Sosyal ortamlara girme, deneylere katılma, uygulama derslerini atlamamalısınız.

Mühendislikle alakalı kongrelere, seminerlere ve yapı fuarlarına mutlaka katılmalısınız.

Akademisyenlerle ve öğretim görevlileriyle mutlaka iyi anlaşınız. Bu yalakalık kısmı ile karıştırılmamalıdır. Sosyal ve bilimsel manada sürekli irtibat halinde olma ilerde sizler için birer referans olacaktır.

Üniversiteyi daha kolay ve verimli bitirme tavsiyeleri;

Üniversiteyi daha verimli bitirmek için derslere katılımı üst seviyede tutunuz.

Proje derslerinde hem çizimler, hem programlarla tatbikanalizler, ulaştırma, temel ve deprem mühendisliği ödevleri ile tüm ödevleri gerçek birer analiz ile yaparak sabunlama veya sulandırmalardan uzak durunuz.

Üst sınıftaki kişilerle görüşerek hocaların eğildiği kısımlara, soracağı soru stillerine bakınız. Bir dersi çok iyi bilmek dersi geçmeye yetmeyeceği için bu kriteri ihmal etmeyiniz.

İş hayatına atılmada ön hazırlık tavsiyeleri;

Öğrencilik döneminde özellikle 2 dönem yapacağınız yapı, su veya yol stajında çalışmak istediğiniz alana dair seçim yapıp, o alan göre firma belirleyiniz.

İnşaat mühendisliği ile alakalı dergi, makale, büyük proje ve yapıları merak edip araştırma okuma ve analiz etme yeteneklerinizi ile değerlendirmeye tabi tutunuz.

Staj yaparken mutlaka profesyonel büyük bir firma belirleyiniz ve staj süresince yoğun katılım ile iş hayatını tanıyınız.

İş hayatına atılırken beklentilerinize göre bir iş seçimine hazırlanınız.

İster şantiyede isterseniz ofiste olun ama mutlaka ikinci bir dil ( İngilizce ) okuma, yazma ve konuşma kabiliyetinizi geliştiriniz.

Staj sonrası staj yaptığınız firmalarla görüşerek iş başvurunuzu daha seri hale getirebilirsiniz.

Üniversite son sınıfta beklentilerinizi göre YDS İngilizce sınavına girip dil puanına sahip olabileceğiniz gibi KPSS sınavına girerek bir KPSS puanına sahip olabilir ve kamu kurumlarının başvurularına mezuniyet sonrası başvurabilirsiniz.

Bir diğer yazımız mühendislik öğrencileri için kendini geliştirme rehberi yazımız ilginizi çekebilir.

Büşra Çelik
Büşra Çelik
Yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorum kısmından sizlerde ekleme yapabilirsiniz.

8 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
8 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?