Genel olarak gündelik yaptıklarımız oldukça donuk, değil mi? Her gün küçükcük eylemleri yerine getiririz ama bunları yapmanın doğru veya yanlış olup olmadığını kendimize neredeyse hiç sormayız.
1. Duşta fazla sabun kullanılması
Yaşlandıkça cildimiz daha kuru hale gelir. Sabun ise sıkılaştırıcı özelliğe sahiptir, yani cildimizi daha da kötüleştireceği anlamına gelir. Asgari miktarda sabun tüketin ve yalnızca cilt kıvrımları gibi gerekli alanlarda kullanmaya çalışın. Vücudunuzdan aşağıya doğru akacak olan sabunlu su, temiz kalmanız için fazlasıyla yeterli olacaktır.
2. Dinlenme molalarınızı planlamadan çalışmak
Hepimizin en üretken olduğu bir çalışma saati vardır. Bu saatler boyunca konsantre olmak, uyarı ve ilham vermek ve sonuç olarak mükemmel sonuçlar elde etmek daha kolay görünüyor. Sorun şu ki, verimli saatleri bulmaya çalışmıyoruz ve onlardan faydalanamıyoruz.
Motivasyonlu olduğunuzu düşünüyorsanız ve 11’den 13’e odaklanıyorsanız, 12’de bir mola vermeyin. Dinlenme molalarınızı planlayın, böylece verimliliğinizi kesmezler.
3. Patronunuzun WhatsApp iletilerine cevap vermek
İş hayatıyla özel hayat arasındaki sınırları belirlemek önemlidir. Psikologlar, iş problemlerini tartışmamamız veya WhatsApp gibi anında mesajlaşma uygulamalarına profesyonel ilişkileri birbirine karıştırmamızı tavsiye etmektedirler. Çünkü onları kişisel bir şey olarak görüyoruz. İş yerinde üstlerinizle olan ilişkilerinizde WhatsApp kullanırsanız, son iletiyi alıp almadığınızı ve yok saymayı seçtiğinizi görebilirler :)
4. Makarna suyuna yağ eklenmesi
Makarnanın pişirme suyuna yağ ilavesi, sosun makarnaya yapışmasını önleyecektir. Mükemmel makarnayı pişirip birbirlerine yapışmasını önlemek için, doğru miktarda su kullanmanız yeterlidir: 100 gram kuru makarna için 1 litre veya 100 gram taze makarna için 1.5 litre.
5. Kağıt havlu kullanarak ellerinizi kurutma
Ellerimizi umumi tuvallerde kurutmak için ne kadar kağıt kullandığımızı merak ettiniz mi? Milyonlarca kilo! Gezegenimiz için yapabileceğimiz basit bir şey var: kağıt havluyla kurutmadan önce ellerinizi iyice sallayın. Kolay görülebilir, ancak dünyayı kurtarmanıza yardım eder.
Göğüs değil de diyafram kullanarak nefes alıp vermeye konsantre olun. Doğru oksijenasyon, sinir sisteminiz üzerinde olumlu etkilere sahiptir, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur, inflamasyon ve ağrıları azaltır, genel fiziksel sağlığı geliştirir ve stresten uzak tutar.
Nefes almayı öğrenirseniz, duygularınızı yönetmenize de yardımcı olur.
7. Dişlerinizi sadece yatay fırça hareketleriyle fırçalama
Dişlerinizi yalnızca yatay hareketlerle fırçalama ve diş ipini kullanmayı unutmak muhtemelen en yaygın ama en ciddi hatalardan birisidir. Dişlerin doğru bir şekilde fırçalanması, diş etlerinden diş kenarına kadar gerçekleştirilen kısa dikey hareketleri içermektedir. Ve bir şey daha var: uygun fırçalama 2-3 dakika sürmektedir, ancak maalesef çoğumuz bu basit kuralı görmezden geliyoruz.
8. Hazırlıksız egzersize başlama
Çok fazla egzersiz yapmak, ısınma hareketleri ve kısa molaları atlamak vücudunuz için zararlı olabilir. Isınma ve esneme egzersizlerinizi programınıza dahil etmek ve yoğunluğunu kademeli olarak arttırmak önemlidir. Yaralanmaları önlemek istiyorsanız, egzersiz bitiminde bu germe egzersizlerini unutmayın.
Bazı kişiler yarısı yenmiş cips paketlerini klips kullanarak bazıları ise çantanın açılmamasını umarak yarıya katlanmış halde bırakmaktadırlar. Ancak çantalardan dökülen cipslerinizle başa çıkmanın başka bir yolu var. Bu akıllı yöntem origami ile esinlenmiştir, Japon sanatı ve kağıt katlama tekniği farklı nesnelerin oluşturulması için kullanılır.