Ana SayfaHavacılık ve Uzay MühendisliğiHavacılık ve Uçak Mühendisliği

Havacılık ve Uçak Mühendisliği

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda başlığında belirttiğim gibi havacılık ve uçak mühendisliğinin önemini, hedeflerini, çalışma alanlarını ve birçok ince konudan bahsetmek üzere sizlerle paylaşıyorum. İnsanlığın başlangıç tarihinden, bitiş tarihine kadar herzaman bir teknoloji açlığı olucağını inanıyorum. İnsanlar yaşam biçimini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyor ve bu yapım aşamasında uzamanlığa veya işçi gücüne ihtiyaç duyuyorlar. Bende sizlere uzmanlık kategorisinde 21.y.y. mesleği Havacılık ve Uçak mühendisliğini sunuyorum.

Uçak Motorları 2

Uçak Mühendisliği Nedir?

Bu mühendislik dalının akıl almaz genişliği ve yapılan çalışmalar ciddi anlamda katkıda bulunabilecek bir yapıya sahip. Sahip olduğunuz veya sahip olmaya aday olduğunuz bu mühendislik, havada bulunan motorlu veya motorsuz bütün araçları kapsar. Yapılacak olan araçların tasarımını, uçamasını sağlamak için yapılan hesaplamalarını, hava araçların kimyasal yapılarını, hava araçlarına uygulanan silah sistemlerini, askeri havacılığa katkı gibi bölümlerin gelişmesini sağlayan bir mühendislik dalıdır.

Havacılık ve Uçak Mühendisliği Çalışma İmkanları Nelerdir?

Çalışma imkanlarını gelişmekte olan ülkeler bazında değerlendirirsek kısıtlanabilir. Türkiye’de havacılığa verilen önem günden güne artmaktadır. Bu durum Türk Havacılık ve Uçak Mühendislerinin yararına giden olumlu bir yoldur. Birçok uçak firması, (THY…) savunma sanayi firmaları, (Aselsan…) makine mühendisinin yapabileceği çoğu iş alanı, (otomativ, beyaz eşya…) araştırma ve geliştirme firmaları (Nato, Tübitak) alanlarında çalışabilir.

Havacılık ve Uçak Mühendisliği Maaşları Ne Kadar?

Bu soru tarafıma çok soruluyor ve tüm diğer mühendislik bölümlerinde de google aramalarında ilk olarak öğrencilerimiz maaş durumunu araştırıyor. Maaş için bir rakam mühendislik bölümleri için söylemek doğru olmaz. Sizin kabiliyetlerinize göre değişir :)

Asagari ücret ⇒ ∞ böyle açıklayım :)

ucak-muhendisi

Görülen Dersler Nelerdir?

Genel olarak fizik ve matematik ağırlık dersler görülüyor. (Aerodinamik, statik, mukavemet, bilgisayarla teknik resim, genel kimya, hava uzay yapıları…) İstanbul Teknik Üniversitesi bölüme her yıl ÖSYM kanalı ile ilk %3’lük dilimden 50 öğrenci alınmaktadır.

Son olarakda sizlere bu bölümün önü çok açık olduğunu ve hedefleri, ülke ekonomisi adına en büyük hizmet veren mesleklerden biri diyebiliriz.

İlker Coşkun
İlker Coşkun
Eğitimimin 12 yılını Türkiye'de aldım ve üniversite eğitimimi yurt dışından gerçekleştiriyorum. Şuan havacılık ve uçak mühendisliği öğrencisiyim. Elimden geldiği kadar sizlerle bilgimi paylaşacağım.

8 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
8 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?