Teknoloji serüvenini hiç düşündünüz mü? Kısa zaman içerisinde teknolojinin bu kadar çok gelişmesi neye dayanıyor acaba? Kafamızda kurguladığımız bu soruların cevaplarını gelin birlikte bulalım.
Aslında teknoloji hep vardı. Yüzyıllar öncesine dayanan serüven, günümüzde üzerie koyarak devam ediyor. Okuma oranının artması, genç beyinlerin çoğalması bu gelişimde rol oynayan en büyük etkenlerden biri. Çünkü araştırmayı seven, yeni şeyler üretmeye çalışan ve kendini geliştirmeye açık bir nesil var.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımız da kolaylaştı. 7’den 70’e tüm kesimi olumlu etkileyen teknoloji adından söz ettirmeye devam edecek gibi. Hayatımızı kolaylaştıran ve sürekli gelişim içinde olan teknolojiyi resimlerle daha somut bir şekilde görelim.
Telefondan başlayalım. İlk icat edildiğinden bu yana hayatımızın bir parçası olan telefon önce evlerde, 1973 yılında ise ilk defa cebe girdi. Yıllar geçtikçe daha hafife indirilen cep telefonları artık akıllı ! Android, İOS gibi yazılımlarla yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımız bakalım ilerleyen yıllarda ne gibi özelliklerle karşımıza çıkacak.
Peki televizyon? Tıpkı telefon gibi sürekli gelişim içinde olan bir başka teknoloji aleti. 1900’lü yılların başında hayatımıza giren tüplü televizyonlar yerini LCD plazma ve HD, 4K kalitesine bırakarak daha kaliteli bir görüntü sağlıyor bize. Ayrıca bir zamanlar görüntünün bile olmadığı, kimi zaman ise sadece bir kanalın olduğu televizyonlarda şuan istemediğimiz kadar çok kanal var.
Çiftçilerimizi de unutmayalım değil mi? Eskiden insan gücü ile çok çalışılıp ama malessef az iş görülen dönemlerden az çalışılıp çok iş görülen döneme geçildi. Bunun nedeni ise apacçık ortada: Teknoloji. Gelişen teknolojiyle birlikte tarım alanında da yarar sağlayacak aletler çoğaldı. Traktörler, patos işlemi vs ile hem çiftçilerimizin sağlığı olumsuz etkilenmiyor, hem de işler daha kısa sürede halledilmiş oluyor.
Teknoloji başlığı altında daha yüzlerce örnek sayılabilir. Ama şu bir gerçek ki teknoloji sürekli değişen, gelişen ve önü çok açık bir kavram olacaktır.