Peki MTOK kontenjanıyla Teknoloji Fakültesinde X mühendisliğinde okuyan bir kişi başka bir üniversitenin Mühendislik Fakültesinin yine X mühendisliğine kurumlararası (GANO ile) yatay geçiş imkanı var mıdır acaba?
Teknoloji Fakültesinden Mühendislik Fakültesine kurumlararası yatay geçiş mümkün...
Kağıt üstünde görülen Teknoloji Fakültesi eğitimi Mühendislik Fakültesinin çok da gerisinde kalmıyor. Hatta bazı noktalarda öne geçtiğini düşünüyorum (iş yeri eğitiminden dolayı daha uygulamaya yönelik). Ama şöyle bir husus var. Teknoloji fakültelerine giren öğrencilerin başarı sıralamaları...
Merhaba ben Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. 22 yaşındayım, her şeyden önce emek ve yoğun uğraşlar verebileceğim aynı zamanda kendimi ve okulumu geliştirebilecek bir alan üzerinde yoğunlaşmak istiyorum. Okulda 14 mühendislik dalı var ve bu bölümlerde...
Arkadaşlar elime İstanbul Üniversitesinden bir tüzük geçti. Gerçi İİBF Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan bir tüzük ne kadar işimize yarar bilemem ancak kaynak olması açısından ekliyorum.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ........... KULUBÜ TÜZÜĞÜ
Amaç:
……….. Kulübü, İstanbul Üniversitesindeki...
Eger gecis yapabilirsen bilimsel hazirlik sinifina tabi tutulursun diye tahmin ediyorum cunku MTOK kontenjanindan yerleseceksin. Once muafiyet sinavi olur muaf olursan hazirlik okumazsin ama sinavi veremezsen 1 yil hazirlik okursun zannimca
" Türkiye çapındaki üniversitelerde kurulacak Mühendis Beyinler Kulubü aracılığıyla mühendislik öğrencilerini, Türkiye’nin diğer üniversitelerindeki mühendis öğrencileriyle etkileşime geçirmek, sosyalleşmesini sağlamak, gelişimine katkıda bulunmak. "
Bunun gibi bir madde amaçlara eklenerek...
Kulübün üniversiteler tarafından kabul görebilmesi için derdimizi daha detaylı anlatmalıyız. Çünkü her üniversitede çok fazla mühendislik kulüpleri olabiliyor. Üniversitenin sizin onlardan farkınız yok gibi bir cevap verme şansını ortadan kaldırmalıyız.
Bahsettiginiz gibi her okulda benzer bir cok kulüp var ancak bir cogu dallara ayrilmis, kendi aralarinda ozellesmis kulupler. Atiyorum harita muhendislerinin bulundugu kulüpte başka bir mühendislik öğrencisi bulunmuyor. Biz bu genellemeyi kullanabiliriz. Toplu muhendislik kulübü bize fark...