Yunus Çengelin çevirisini yaptığı Termodinamik kitabında bu tip soruları rahatlıkla bulabilirsin. Eğer kitap elinde mevcut değilse Harran üniversitesi termodinamik olarak Web taraması yaparsan bu konu ile ilgili çözülmüş soruların bulunduğu bir pdf mevcut.
Dişlinin tasarıma göre yataklardan birine yakın olması önemlidir, böylelikle mil üzerinde önemli noktalardaki oluşacak momemtleri azaltmış oluruz.
Mil ile dişli bağlantı tipleri
Yekpare, sıkı geçme, kamalı bağlantı olabilir.
Dişlinin taksimat çapı mil çapının 1.5 katından büyük ise ayrı...
Kardeşim Merhaba
Öncelikle çaba göstermem başarılı olacağının adımlarından biridir. Şu dönemde temel matematik dediğimiz konuları YouTubedan irdeleyip kaynaklardan faydalanarak bu konular ile ilgili soruları çözümlersen önemli bir adım atmış olursun. Önemli olan burada matematiğin dilini...
Mukavemet Soru Çözümleri - YouTube
Buradaki sorulara bakman çözmene yardımcı olacaktır hocam
Mukavemet - Mechanics of Materials - BKM Kitap
Bu kitap da sana yardımcı olacaktır çok sayıda örnek var içerisinde
Statik Dersleri
Burada soru çözümleri var baya anlaşılır biçimde anlatılmış konuya çalıştıktan sonra bakabilirsin hibbeler in de bir statik kitabı var o da baya faydalı oluyor
Merhaba aslında bende bu dönemin başında seçmeli dersler hakkında başkalarına sorular sordum fakat aslında önemli olanın kendim için daha faydalı ve ilgimi çeken dersleri seçmek daha mantıklı geldi. Bu olayda biraz olsun hangi dala yoğunlaşacağıma karara vermeme yardımcı oldu aslında
Ama...