Mühendis Beyinler Forum

Emir Kalyoncuoğlu
Emir Kalyoncuoğlu
Aleyküm selam, anladığım kadarıyla imalat alanında ilerlemeyi planlıyorsun. Eğer öyle ise ben olsam imalat teknolojileri -3 ü seçerdim. Diğerleri daha spesifik konular gelecekte iş hayatında kendini o konularda geliştirebilirsin ancak imalat teknolojileri -3 daha temeldir diye düşünüyorum. İmalat alanı için sana daha fazla fayda sağlayacaktır.
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
EMİR KALYONCUOĞLU ABİM ÖNCELİKLE CEVAPLADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER. DEDİĞİN GİBİ İMALAT -3 DERSİ DAHA TEMEL BİR DERS AMA DAHA ÖNCE İMALAT 1 VE 2 Yİ ALDIĞIM İÇİN 3 Ü ALMA KONUSUNDA KARARSIZIM AMA DİGER DERSLER HAKKINDADA PEK BİLGİM YOK ACABA KESİCİ TAKIM TEKNOLOJİLERİ VE APARAT TASARIMI HAKKINDA BİLGİN VARMI CEVAPLARSAN SEVİNİRİM ABİ
Emir Kalyoncuoğlu
Emir Kalyoncuoğlu
Bu bölümde karakter sınırı olduğu için ana sayfaya açtığın konuya cevap yazdım. Oradan bakabilirsin :)
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
abi sağolasın ilgin şçin allah razı olsun linkleri atıyorum şimdi
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
imalat teknolojisi 3
Enjeksiyonla kalıplama işlemi, Derin çekme işlemi, Isıl işlem metotları, Toz metalürjisi ile üretim, Yüksek hızda işleme, Tel erozyonla kesme, Elektro erozyon ile işleme, Su jeti ile kesme, Sıcak şekillendirme, Seramik döküm, Lazer ile işleme, Ovalama ile iç /dış vida imalatı, Sfero döküm, Dikişsiz/dikişli çelik boru imalatı,
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
devamı
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
Sıvama, Profil çekme ve haddeleme, Gazaltı/tozaltı kaynağı, Birleştirme çeşitleri, Kaynak Teknolojisinin Esasları, Honlama, Broş (tığ) çekme, Dövme, Ovalama ile dış vida açma, Dökümcülük, Ezerek parlatma ve ölçüye getirme, Azdırma usulü dişli açma, Fellow ve maag sistemi ile dişli açma
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
kesici takım teknolojileri
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
Talaş kaldırma mekaniği ve talaş oluşumu, İşlenebilirlik kavramı ve işlenebilirlik parametreleri, Takım ömrü ve takım ömrü modelleri, Talaş kaldırmada kesme kuvvetleri, kuvvet ölçümü, Kesme parametrelerinin talaş kaldırmaya etkileri, Isı ve sıcaklık dağılımı, sıcaklığın takım üzerine etkileri, Yüzey pürüzlülüğü ve ölçülmesi, yüzey kalitesinin hesaplanması, Kesici takım malzemeleri, İdeal takım özellikleri,
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
takım geometrisi, talaş açısının etkileri, İş parçası malzemelerine göre ISO takım normları, Kesici takım seçim kriterleri ve takım seçimi, Yanaşma açısı, negatif ve pozitif takımlar, köşe radyüsünün etkileri, Kesici takım kaplama yöntemleri ve kaplamanın etkileri, Kesici uç ve takım tutucu standartları
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
aparat tasarımı
Hasan Dumanlı
Hasan Dumanlı
Aparatın tanımı, önemi, endüstrideki yeri, Aparat Tasarımı, Aparat tasarımında girdiler, Aparat ve Fikstür Çeşitleri, Başlıca kalıp türleri, Kalıpçılık tekniği ve tasarımı kesme kalıpları, Atölye iş kalıpçılığının tanıtımı, endüstrideki yeri ve önemi, Ön tasarımlar, konsept çalışmaları bilgileri, Bükme kalıpları tasarımı,
Yukarı Alt