Mühendis Beyinler Forum

R
RTorun
Selam. Öncelikle Kocaeli Üniversitesini seçme kararın bence iyi olmuş. Çünkü bildiğimiz üzere sanayisi gelişmiş şehirlerin üniversitelerindeki mühendislik bölümleri oldukça başarılı. Bölümüme gelecek olursak önceden yaptığın projelerin sana yardımcı olacağı bir bölüm.
R
RTorun
Bölümümüz içerisinde fazla laboratuvar bulunmamakta. Bu nedenle öğrenci olarak kendimiz belirli şeylere ulaşmaktayız. Diğer bölümlere göre biraz daha zor bir bölüm olarak söyleyebilirim.Çünkü belirli bölümlerin belirli zorluklardaki ana derslerini alıyor ve bunları birbiri içerisinde uygulamaya çalışıyorsun. Alışması biraz zor.
R
RTorun
Fakat eğer çalışma azmin var ve çabuk sıkılmayan biri isen,seni zorlayacak şeylerden çabuk kaçmayan biri isen mekatronik bölümünde büyük şeyler yapabilirsin. Aynı zamanda aaştırdıysan eğer halk tabiri ile önü açık olan bir meslek. Hayal gücüne ve yeteneğine bağlı olarak yönünü kendin çizebildiğin bir bölüm.
R
RTorun
Üniversitemdeki 65 geçme notu olayı gerçekten bizim de sinirimizi bozuyor. Ve belki diğer bölümlere olmasa da mekatronik olarak bizi zorluyor. Çünkü şu bir gerçek ki bir dönem içerisinde ağır olarak adlandırılan minimum 2 ders alıyorsun. Fakat hocalarımız saolsunlar bu konuda bize yardımcı oluyorlar ve çoğu zaman geçme notunu aşağıya çekiyorlar.
R
RTorun
55 geçme gibi düşünebiliyorsun bazı derslerde yani. Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği seçecek olursan karşılaşacağın zorluklar bana göre diğer bölümlerden daha fazla fakat sen makina da deyince arasındaki farkın fazla olmayacağını düşünüyorum. Makina da zor bir dal sonuçta. Fakat bu kadar zorlanmanın da karşılığını kat kat alabileceğimizi düşünüyorum.
R
RTorun
Sonuç olarak eğer okulum boyunca kendimi geliştiririm proje yapar eğlenirim farklı yerlerde farklı konularda kendimi geliştirmeye çalışırım dersen Mekatronik sana göre. Bu konuda sana gerekli ortamı ve eğitimi sağlıyorlar. Çünkü bayağı bir geniş uygulama alanına sahip mekatronik. Makineyi bilmiyorum bu konuda bir şey diyemeyeceğim. Ki eğer bir de robotik seviyorsan iş daha da zevkli oluyor.
R
RTorun
Mezun olunca ne yaparım diyorsan onu şu an ben de tam olarak bilmiyorum. Bölüm içerisinde direkt bir taraf seçme olmasa da kendi kendine yazılım,elektronik,makine,otomasyon vs. gibi dallardan birinde gelişiyorsun. Devamında belirli yerlerde makinecinin işini ya da elektronikçinin işini de yapabiliyorsun.
R
RTorun
Kısa sürede açıklayabileceklerim bunlar. Benim aklıma gelmeyip senin aklına gelen sorular olabilir daha fazla şey öğrenmek istersen çekinmeden sorabilirsin. Umarım mutlu olabileceğin bir bölüme gidersin. İyi günler.
R
RTorun
Edit: Gördüğüm kadarı ile makine mühendisi bir kişi ilerleyen zamanda çok fazla zorlanmadan eğer bu işten eğleniyorsa,ilgisi varsa mekatronik mühendisi işine girişebiliyor. Yani otomasyon ve robotik üzerinde çalışmalar sergileyebiliyor.
R
RTorun
Her iki bölümün de zor olduğunu söylemek isterim. Buna hazırlıklı olarak gelmen senin yararına olur. Fazla araştırmadan seçme derim. İyi bir makineci arkadaşa da sormanı tavsiye ederim.
S
sezermehmet
Size çok teşekkür ederim. Çok güzel açıklamışsınız bölümü ve üniversitenizi. Bütün yorumlarınız benim için çok değerli oldu. Bir sorum daha olacaktı. Biliyoruzki Türkiye 2020 li yıllarda TFX-35 uçağını üretmeye başlayacak. Bende bu alanda yanı savunma sanayiinde çalışmayı hedefliyorum.
  • Beğen
Tepkiler: RTorun
S
sezermehmet
Lise hayatımda da model roketle uğraşıyordum tabii imkansızlıklar nedeni ile M seviyesinden yukarı çıkamadık. Bu alanda üniversitede beni geliştirebilecek faktörler var mıdır? Biliyorumki kocaeli üniversitesinde Uçak gövde motor bakım bölümü bulunuyor ve aerodinamik dersleri veriliyor buradaki hocalar ile birlikte proje gerçekleştirme olanaklarına sahip olabilir miyim?
Yukarı Alt