Uçak Mühendisliğimi Makine Mühendisliği mi

esrashn

MB Üyesi
Kayıt
24 Şubat 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
23
Merhaba ben fen lisesi 10. siniftayim.Ucak muhendisligi istiyorum.Aslinda gecmis 1 2 yila kadar mimarliga hevesim vardi.Evleri binalari incelerdim.fakat su son yilda kararim biraz degisti.Babama sordugumda gemi muhendisligi dedi.Beende kiz oldugum icin pek elim gitmedi ama yinede arastirdim.Arastirirken ucak muhendisliginede goz gezdirdim.O kadar sevdim ki.THY ASELSAN TUBITAK vs.. cok guzel yerlerde imkani var.boylece kafama ucak muhendisligini koydum.Fakat ben izmirde yasiyorum ve izmirde bu bolum yok.istanbul ankarada bide bikac yerde daha vardi.ITU yu soyledigimde babam sehirdisinda olmaz dedi.Korkuyo tabi birde tek basina yasamak ta zor ama bilemiyorum kafam karisik.Cok istiyorum ucak muh. Onun yerine baska alternatif bulayim dedim .makine muhendisligine baktim ama tabi ucak muh kadar ilgimi cekmedi.Sizce ne yapmaliyim.izmirde ucak muh yok babam sehirdisi istemiyo
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
30
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Merhabalar,

Şehir dışına çıkma olasılığınız yoksa bulunduğunuz şehirdeki üniversitelerim bölümlerini inceleyin kendinize bir liste çıkarın. A üniversitesinin B fakültesinde C bölümü misal araştırın o bölümü okuyanlar gerçekten memnun mu gelecekte iş imkanı nedir. Siz bir liste çıkardıktan sonra buradan yine bizimle paylaşırsanız seçiminizde sizlere yardımcı oluruz.
 
Kayıt
8 Şubat 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
27
Meslek
ÖĞRENCİ
Üniv
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
ben derim ki makine mühendisliğini seç ... çünkü iş alanı oldukça fazla ... uçak mühendisliğinde iş imkanı makiineye oranla az ve kontenjan olarak az..
 

polat

MB Üyesi
Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesajlar
37
Tepkiler
12
Yaş
29
Üniv
mardin artuklu ünv. elektronik
benim de görüşüm uçak mühendisliğini tercih etmendir.Çünkü ülkemizin genç ve dinamik teknisyen ve mühendise ihtiyacı var. İstersen araştırabilirsin, UTED dergisi var oradan da bilgi edine bilirsin.
 

Eyup.klarslan

MB Üyesi
Kayıt
1 Şubat 2017
Mesajlar
24
Tepkiler
3
Yaş
23
Uçak mühendisliği makine mühendisliğinden ayrılmış bi dal olarak söylüyorum eğer uçaklara ilginiz varsa hiç tereddüt etmeden seçebilirsiniz.. Eğer sadece uçaklara değilde çoğu makineye ,elektronik alete ilginiz varsa makine mühendisliğine yönelebilirsiniz.. Eğer şehir dışı imkanı yoksa Kemal Okur'un yorumuna katılıyorum..Zaten malum uçak mühendisliğine belli başlı yerlerde iyi eğitim veriliyor ve iş sahibi olma imkanı sunuluyor(üniversiteye göre iş alımından bahsediyorum.).
 

Türev

MB Üyesi
Kayıt
12 Nisan 2017
Mesajlar
8
Tepkiler
1
Üniv
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Makin muhendisligi daha kapsamli olabilir ve biliyorsunki iş imkanı biraz daha fazla tabi kaliteli bir uni deysen
 

Ogzcan

MB Üyesi
Kayıt
16 Nisan 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
25
Dostum merhaba öncelikle uçak mühendisliğinin makine mühendisliğinden türediğini bilmeni isterim yani biraz mantıklı düşünürsek bir ayrıcalık yakalayabilmek için sanayi sektöründe uçak mühendisliğini tercih etmek daha mantiklı çünkü sanayide bir makine mühendisinin yaptığı işi uçak mühendisi hayli hayli yapabiliyor ve onun üstünde de kullanabileceği bilgilere sahip bunun yanında ortalama olarak toplumumuza bakarsak makine mühendislerinin fazlalığı bana göre bu bölümün değerini ve bu bölümdeki işin teknik aksanını düşürüyor yani Bi 7-8 binle 50 kontenjanla alan okul var (İTÜ) birde bakabileceğini her üniversitede görebileceğin makina mühendisliği var tabiki bunu makina mühendisliğini kötülemek için söylemiyorum ama ayrıcalık yaratmak açısından bence önemli bir analiz... saygılarla..
 

Furkan Saruhan

MB Üyesi
Kayıt
17 Mart 2020
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
28
Meslek
Makine mühendisliği
Üniv
Erciyes üniversitesi
Dostum merhaba öncelikle uçak mühendisliğinin makine mühendisliğinden türediğini bilmeni isterim yani biraz mantıklı düşünürsek bir ayrıcalık yakalayabilmek için sanayi sektöründe uçak mühendisliğini tercih etmek daha mantiklı çünkü sanayide bir makine mühendisinin yaptığı işi uçak mühendisi hayli hayli yapabiliyor ve onun üstünde de kullanabileceği bilgilere sahip bunun yanında ortalama olarak toplumumuza bakarsak makine mühendislerinin fazlalığı bana göre bu bölümün değerini ve bu bölümdeki işin teknik aksanını düşürüyor yani Bi 7-8 binle 50 kontenjanla alan okul var (İTÜ) birde bakabileceğini her üniversitede görebileceğin makina mühendisliği var tabiki bunu makina mühendisliğini kötülemek için söylemiyorum ama ayrıcalık yaratmak açısından benceönemli bir analiz... saygılarla..
İlgili tarihte otomatik birleştirildi:

Makine mühendisinin çok olma sebebi arz ve talep meselesinden gelmektedir eğer İTÜ den örnek verecekseniz uçak 8000 ile alıyorsa makine mühendisliği ilk 3-4 binle almaktadır. Uçak mühendisliği uzaydan gelen dersler almıyor makinedeki belli başlı dersleri alıyorlar benim dönemimde, ben dönemde 10-11 ders alırken uçak okuyan arkadaşlar 5-6 ders ancak görüyorlardı. Artık bölüm değil yaptığın iş önemli termodinamik, akış mekaniği, mekanik titreşimler, mekanik ve mekanizma tasarımları makine mühendisliğinin ana dallarındandır bir uçak mühendisi makine mühendisinin KESİNLİKLE her işini yapamaz ancak bir makine mühendisi uçak mühendisliğinin her işini yapabilir inanmıyorsanız piyasaya bakabilir yada şansınızı deneyebilirsiniz, bol şans..
 
Son düzenleme:

markup

MB Üyesi
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesajlar
226
Tepkiler
44
Yaş
34
Meslek
Endüstri mühendisi
Üniv
Gazi Üniversitesi
Yukarı Alt