- Tepkiler
- 436
- Meslek
- Nükleer ve Atom Mühendisi
- Üniv
- MEPhI, KTÜ
Tesla Bobini ilk olarak 1891 tarihinde, Nikola Tesla 35 yaşında iken patentlendi. Tesla bobinine benzer bir şey daha önce hiç denenmemişti. Tesla bobinini dev bir elektrik pompası gibi düşünün. Hattan aldığı elektriğin voltajını yükselterek çevreye yayar. Elektriğin bir hortuma pompalanan su gibi bir kabloda aktığını hayal edin. Akım suyun akışına benzetilebilir. Voltajda suyun basıncına. Eğer çıkışa bir ağızlık takarsak (Yani çıktığı yerin yarı çapını düşültürsek) su basıncının gücü katlanarak artar, suyun akış hızı ise düşer. Bir Tesla bobinide böyle çalışır.
Akımı küçük bir birincil bobinden, ikincil çok daha büyük bir bobine ileterek voltajı muazzam oranlarda yükseltip akımı düşürür. Bu tesla bobinin bir trafo yapar. Tıpkı itfaiyecilerin büyük bir hortumu itfaiye vanasına bağlayıp bir ağızlık kullanarak o suyu daha ileriye püskürtmesi gibi Tesla bobini de aynı şeyi yapar.
Devasa bir Tesla bobini kullaraka mucit bütün Dünyaya elektrik dolu bir atmosfer sunmayı hedefliyordu. Dünya'yı doğal bir iletken olarak kullanabileceğine ve bütün Dünya'ya güç vereceğine inanıyordu. Özetle Dünya dev bir elektrik prizi olacaktı...
Bu konu altından Nikola Tesla bobini yapımı hakkında ki sorularınızı sorabilirsiniz. Biliyorsunuz daha önceden Nikola Tesla bobini yapımını resimli anlatım şeklinde sunmuştuk. Anlatımlarda takıldığınız noktalar var ise buradan paylaşınız lütfen.
İlk yazımız : Mini Tesla bobini yapımı
Diğer Yazımız : Tesla Bobini Yapımı Resimli Anlatım
Akımı küçük bir birincil bobinden, ikincil çok daha büyük bir bobine ileterek voltajı muazzam oranlarda yükseltip akımı düşürür. Bu tesla bobinin bir trafo yapar. Tıpkı itfaiyecilerin büyük bir hortumu itfaiye vanasına bağlayıp bir ağızlık kullanarak o suyu daha ileriye püskürtmesi gibi Tesla bobini de aynı şeyi yapar.
Devasa bir Tesla bobini kullaraka mucit bütün Dünyaya elektrik dolu bir atmosfer sunmayı hedefliyordu. Dünya'yı doğal bir iletken olarak kullanabileceğine ve bütün Dünya'ya güç vereceğine inanıyordu. Özetle Dünya dev bir elektrik prizi olacaktı...
Bu konu altından Nikola Tesla bobini yapımı hakkında ki sorularınızı sorabilirsiniz. Biliyorsunuz daha önceden Nikola Tesla bobini yapımını resimli anlatım şeklinde sunmuştuk. Anlatımlarda takıldığınız noktalar var ise buradan paylaşınız lütfen.
İlk yazımız : Mini Tesla bobini yapımı
Diğer Yazımız : Tesla Bobini Yapımı Resimli Anlatım
Youtube kanalımızda yayınladığımız Nikola Tesla Hakkında ki videomuz.