Merhabalar, Mühendis Beyler. Haftalardır programların Yerel Disk C:/ yerine Yerel Disk D:/'ye kurulabilir mi sorusuna cevap arıyorum. Her 5 bilgisayar kullanıcısından biri bu sorunla karşı karşıya veyahut hali hazırda bu sorunu yaşamaktalar. Bazı inatçı programlar Yerel Disk D:/'ye kuruluyor ancak hala önemli bir kısım klasörleri Yerel Disk C:/ üzerinde oluşturmaya devam ediyor. Eğer bir programa bağlı iki klasör aynı disk üzerinde değil ise program çalışmıyor ve benim kullanmak istediğim programlar maalesef bu şekilde. Kurulum esnasında Yerel Disk D:/'yi seçmek yahut ''regedit'' ayarlarından programın kurulacağı yeri Yerel Disk D:/ yapmak bile çözüm sunmuyor. Program kendiliğinden ''Common Files'', ''ProgramData'' yada ''Users/AppData/Roaming'' klasörüne dosya oluşturuyor ve o dosya Yerel Disk D:/ konumunda olmadıkça maalesef sorun düzelmiyor.
İzlediğim adımlar;
1. Belgelerim klasörünü D:/ diskime konumlandırdım.
2. Yerel Disk D:/'de; Program Dosyaları (x86) ve Program Files dosyaları oluşturdum.
3. Her iki klasörün içine de ''Common Files'' klasörü ekledim.
4. Regedit ayarlarından programı kurmak istediğim diski D:/ yaptım.
5. Programı kurarken D:/ diski seçtim.
İzlediğim adımları bu şekilde uyguladım ve pozitif bir xsonuç alamadım. Program kuruldu fakat yukarıda beyan ettiğim nedenlerden ötürü düzgün bir şekilde çalışmadı. Ek olarak en önemli dosyalar (Örneğin; Content yahut .dll uzantıları gibi) C:/ diskine eklendi ve bu en büyük sorunlardan birisi. Benim, böyle bir şey mümkünse eğer istediğim şey şu; tüm arşivim hali hazırda zaten D:/ diskinde ancak ben bu D:/ diskini yalnızca depolama alanı olarak değil aynı zamanda programlarımı kurmak ve aktif bir şekilde kullanmak istiyorum. Kısacası işletim sistemi ve buna bağlı driverlar dışındaki her şeyi Yerel Disk D:/'ye kurmak amacındayım. Meramım; Yerel Disk C:/ klasörüne format attığımda dahi Yerel Disk D:/ klasöründeki programın çalışıp çalışmayacağı konusunu öğrenmek. Yardımcı olur, fikir sunar ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
İzlediğim adımlar;
1. Belgelerim klasörünü D:/ diskime konumlandırdım.
2. Yerel Disk D:/'de; Program Dosyaları (x86) ve Program Files dosyaları oluşturdum.
3. Her iki klasörün içine de ''Common Files'' klasörü ekledim.
4. Regedit ayarlarından programı kurmak istediğim diski D:/ yaptım.
5. Programı kurarken D:/ diski seçtim.
İzlediğim adımları bu şekilde uyguladım ve pozitif bir xsonuç alamadım. Program kuruldu fakat yukarıda beyan ettiğim nedenlerden ötürü düzgün bir şekilde çalışmadı. Ek olarak en önemli dosyalar (Örneğin; Content yahut .dll uzantıları gibi) C:/ diskine eklendi ve bu en büyük sorunlardan birisi. Benim, böyle bir şey mümkünse eğer istediğim şey şu; tüm arşivim hali hazırda zaten D:/ diskinde ancak ben bu D:/ diskini yalnızca depolama alanı olarak değil aynı zamanda programlarımı kurmak ve aktif bir şekilde kullanmak istiyorum. Kısacası işletim sistemi ve buna bağlı driverlar dışındaki her şeyi Yerel Disk D:/'ye kurmak amacındayım. Meramım; Yerel Disk C:/ klasörüne format attığımda dahi Yerel Disk D:/ klasöründeki programın çalışıp çalışmayacağı konusunu öğrenmek. Yardımcı olur, fikir sunar ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese kolaylıklar ve başarılar diliyorum.