öğrenmeyi öğrenmek

Mekatronikçi

MB Üyesi
Kayıt
5 Kasım 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
24
Üniv
Karabük üniversitesi
Merhaba. Ben mekatronik mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Bu bölümü seviyorum ve seçtiğim için pişman değilim bundan dolayı da kendimi geliştirmek istiyorum. Bir mühendislik öğrencisinin kendini nasıl geliştirmesi gerektiğini az çok okuduğum yazılardan,öğrencilerden,bu bölümü bitirmiş ve artık mühendis olmuş kişilerden az çok öğrenmiş oldum.Fakat iş bununla bitmiyor bunu anladım.Nerden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
 

denizgezmiş

MB Üyesi
Kayıt
21 Haziran 2018
Mesajlar
68
Tepkiler
7
Yaş
34
Meslek
Yazılım Mühendisi
Okuyacaksın. Kendin yapacaksın. Nereden başlayacağını gösteren olsa bir anlamı kalmıyor işin inan.
 

Seçkin Şenol

Özel Üye
Kayıt
31 Temmuz 2016
Mesajlar
155
Tepkiler
73
Yaş
55
Meslek
Elektr./Elektronik Mühendisi & Software Developer
Üniv
Elektr./Elektronik Mühendisi
Merhaba Mekatronikçi.

Bu üc nokta cok ÖNEMLI, mutlaka yapmani tavsiye ederim:

1) Ingilizceni cok iyi bir yere getirmen lazim

2) Programlama dili ögren. Teknik bir dal okudugun icin C#, C, C++ öneririm.

3) Iyi dereceyle okulunu bitirmeye calis.

Eger bu üc noktaya önem verirsen: Terich konusu olursun,
piyasa degerini arttirir, büyük yabanci sirketlerde is bulmani saglar.

Basarilar.
 

nejatkitis

MB Üyesi
Kayıt
18 Ağustos 2017
Mesajlar
8
Tepkiler
2
Yaş
33
Üniv
Ege Üniversitesi
Merhaba öncelikle umarım hayal ettiğin yerlere gelirsin. Tavsiyelerimi madde madde sıralıyayım gerekirse araya açıklamalar yazarım.

- Bol bol gez farklı şehirleri, bol bol kitap oku roman gibi. Farklı bölümlerden konuştuğun,buluştuğun arkadaşların olsun sadece kendi bölüm arkadaşlarınla sınırlı kalma.

- En az bir tane hayatın boyunca hiç para kazanma amacın olmadığı sadece eğlenmek için yaptığın bir hobin olsun. Ben resim yapıyorum mesela.
Bunun için gittiğin üniversitedeki kulüplere bakabilirsin. Burdaki kulüpten kastım teknik kulüpler değil sosyal kulüpler. Yani girdiğin kulübünde okuduğun bölüm ile alakası olmasın.

- En az bir tane sivil toplum kuruluşuna üye ol ve gönüllülük çalışmalarında biraz aktif rol al. Mesela ben tema vakfında ağaç dikmeye gittim.
Burada stk'nın hobiden farkı toplumsal bir soruna çözüm arayışı içinde olması.

- Kendi bölümünün dışında mümkün olduğu müddetçe ilgi duyduğun başka bölümlerin derslerine de girebilirsin hocasıyla konuşarak. Ve bu bölümün de illa teknik bir bölüm olması gerekmiyor.

- Tiyatro gibi kültürel olan ya da buz pateni gibi farklı olan etkinliklere mutlaka ayda bir kere katıl.

Şimdi içinden diyorsundur bunların mesleki açıdan ne faydası olacak diye fakat inan ki vizyonunu geliştirmede gerçekten faydası oluyor.
Unutma önemli olan sadece mühendis olmak değil. Çok yönlü düşünebilen vizyonu geniş bir mühendis olmak ve bunu yapmak için de yukarıdaki yazdıklarıma vakit ayırmak gerekiyor bence.

Ve tabi herşeyden önemlisi İngilizce.

Son olarak eğer ileride yüksek lisans doktora yapıp akademisyen olcam demiyorsan not ortalaman hiç kimsenin umrunda değil.
 
Yukarı Alt