Her şey üniversite değil diyerek başlamak istiyorum. Değerli ve hoş kardeşim.
Nişantaşı Üniversitesi Son sınıf Bilgisayar Müh. öğrencisiyim ve ön lisanstan DGS ile geçiş yaptım.
Şunu unutma ki, artık eskisi gibi maalesef mühendis olup direk işe giremiyorsun. Artık o kadar mühendis var ki(mühendis kavramını yanlış anlıyoruz, mühendis adaylarıyız aslında), mezun olduktan sonra karşılaşacağın ilk sorular; ne biliyorsun, ne yaptın şimdiye kadar, gerçekten bizi etkileyecek bitmiş projen var mı? gibi gibi.
Konunun aslına gelecek olursak. Biz gençler üniversiteyi bir eğlence merkezi olarak görüyoruz. Sen yapma. Beni dinle. Beni dinle madem tecrübelerimizden faydalanmak istiyorsun, işte bu kadar yazıyı senin için yazdım. Kardeşim, üniversite dediğin yer, eğitimin için hazırlanmış bir programdır. Kızların peşinden koşulan, her gece bir yerlere gidilen gibi bunlar için yapılmamış. Peki yapmalı mısın? Evet. Hep olumsuz konuşup, hem de yap diyorum. Neden?
Çünkü kardeşim, üniversite aslında sosyal anlamda da kendini geliştirmen için iyi bir ortam. Gezinden de geri kalmayacaksın, kız arkadaşlarında olabilir, arkadaşlarınla da eğlenebilirsin. Ama öbür tarafı aksatmamak kaydı ile. Derslerinde de iyi olacaksın. Okul dışında ki bütün zamanların makale okuyarak, matematik çözerek. Ara ara oyunlar oynayarak kafa dağıtmak için. Yalnız oyun dahi senin ilerlediğin bu yolda sana yardımcı olacak bir oyun olacak çocuk oyunları değil. Kardeşim kısacası mühendis olmaya çalışacaksın. Bir mühendisin çevresi yok sadece işi var ise, bir ayağı yok, eğer çevresi var ama işi yapacak bilgisi yoksa yine bir ayağı yok. Bir mühendis dediğin çevresi sağlam, bilgisi dil uçuklatır. Gibi gibi. İnşallah anlatabilmişimdir.
Not olarak, bu eğitim sisteminde yanlış olan iki şey vardır; eğitim ve sistem. Maalesef yanlış bir eğitim sisteminde iyi bir üniversite kavramı olamaz. Bir şirketin insan kaynaklarında biri çıkıp benim iyi bir üniversiteden mezun olup olmadığıma bakarsa, kusura bakmayın ben sizinle çalışamam diyebilecek durumdayım. Kimseye kendimi muhtaç ettirmemek için bol bol okudum. Bir işe girip girmeyeceğime ben karar veririm. Çünkü işimi iyi yapan, burası olmasa da başka bir yerde bulacağıma inanan birisiyim.
Hangi bölümde okuyor isen n
ational Geographic gibi programları takip et. Büyük yapıtları izle.
Yanlış anlaşılmasın Ego felan yok. Tamamen kendini ne kadar geliştirirsen kimseye muhtaç olmaz ve doğruları iyi savunursun bunu anlatmaya çalıştım. Kimseden korkmazsın. Benden bu kadar kardeşim İnşallah yardımcı olmuşumdur. Tercihlerden sonra yazdım ama, üniversite hayatında yardımcı olur diye düşündüm.
Not :
Erasmus yapmayı unutma Yardımcı olabileceğim her konuda yardımcı olurum. Sen yeter ki çok oku ve çalış.