astronot34
MB Üyesi
- Tepkiler
- 0
- Meslek
- Makine Mühendisliği öğrencisi
- Üniv
- Süleyman Demirel üniversitesi
Sizce hangisinin onu aciktir ve gelir durumlari iyidir
İnşaat mühendisliği güzel bölüm bütün her şey kendini geliştirmene bağlıdır. Ancak şuan sektördeki fazla mezundan dolayı ortaya ne kadar fark da koysan işsiz kalma olasılığın yüksek. Benim yorumum endüstri gibi bölümleri araştırman yönünde teşekkür eder başarılarının devamını dilerim
Bilgisayar mühendisligine siralamam istanbul medeniyet univ. Ve ankara gazi universitesi gibi yerlerde geliyor. Bu alanda hangi universiteden mezun oldugunun öneminin oldugunu dusundugumden pek olası bakmıyorum.Yanlış mi düşünüyorum acaba?İkisi de değil. Bilgisayar müh. yazmanı tavsiye ederim.
Hangi üniversiteden mezun olduğunun önemi, bütün mühendislik bölümleri için çok fazladır. O açıdan bakacak olursak, mesajında bahsettiğin Endüstri müh. için de keza aynı şekilde gidebileceğin en iyi üniversiteye gitmeni tavsiye ederim.Bilgisayar mühendisligine siralamam istanbul medeniyet univ. Ve ankara gazi universitesi gibi yerlerde geliyor. Bu alanda hangi universiteden mezun oldugunun öneminin oldugunu dusundugumden pek olası bakmıyorum.Yanlış mi düşünüyorum acaba?
Hocam son sorum şu teknik üniversitelerin normal universitelerden farki nedir ve teknik universitelerden onde olup teknik olmayanlari mi tercih etmeliyim yoksaHangi üniversiteden mezun olduğunun önemi, bütün mühendislik bölümleri için çok fazladır. O açıdan bakacak olursak, mesajında bahsettiğin Endüstri müh. için de keza aynı şekilde gidebileceğin en iyi üniversiteye gitmeni tavsiye ederim.
Teknik okullar da pratikte veya uygulama da deneyim sahibi olursun. Sektör de kullanılan yazılım vb uygulamaları deneyimleme şansı yakalarsın. Staj veya mezun ağından yararlanabilirsin. Mühendislikte bilenen teknik üniversiteleri sıralamanız tutuyorsa onları tercih etmenizi tavsiye ederim. En azından araştırma ve geliştirme kültürü olan bir okula gidin ki daha sonra saha da çalışmak yerine ARGE ortamında da yer alabilme şansı yakalayın.Hocam son sorum şu teknik üniversitelerin normal universitelerden farki nedir ve teknik universitelerden onde olup teknik olmayanlari mi tercih etmeliyim yoksa
Evet hocam tutuyor da onemli olan hangi bolume gidecegim ve kafamda net bir şey olusmadi henuz tam diyorum buldum sonra baska bir soru isareti kafami kurcaliyor. Buradaki ilgi biraz bulanikligi giderdi gerisi bana kaldi ilgilendiginiz icin tesekkurlerTeknik okullar da pratikte veya uygulama da deneyim sahibi olursun. Sektör de kullanılan yazılım vb uygulamaları deneyimleme şansı yakalarsın. Staj veya mezun ağından yararlanabilirsin. Mühendislikte bilenen teknik üniversiteleri sıralamanız tutuyorsa onları tercih etmenizi tavsiye ederim. En azından araştırma ve geliştirme kültürü olan bir okula gidin ki daha sonra saha da çalışmak yerine ARGE ortamında da yer alabilme şansı yakalayın.
Evet hocam tutuyor da onemli olan hangi bolume gidecegim ve kafamda net bir şey olusmadi henuz tam diyorum buldum sonra baska bir soru isareti kafami kurcaliyor. Buradaki ilgi biraz bulanikligi giderdi gerisi bana kaldi ilgilendiginiz icin tesekkurler