Selamlar ben de Enerji Sist. Mühendisliği okuyorum. Alt dal sözünü kabul etmiyorum. Biz makine mühendisliği okumuyoruz. Enerji Sistemleri mühendisliği okuyoruz. Bunun içinde makine bölümünün hemen hemen tüm dersleri var. Elektrik mühendisliğinin de baba konuları var. Ayrıca tesisat güneş enerjisi nükleer enerji ve bildiğimiz sıradan müh. dersleri var.
İmza Yetkisi
İmza yetkisi vardır. Makine Mühendisleri odasına kayıt olabilirsiniz. Sıhhi tesisattan başlayıp elektrik santrallerine kadar her türlü enerji kapsamındaki alanlarda çok rahat iş bulunabilir. Devlette iş biraz zor olabilir ancak özel sektörlerin kapıları sizin büyülü uygulama beceriniz karşısında sonuna kadar açıktır.
Bizim en büyük avantajımız son yılda ilk dönemde tümüyle uygulama stajı yapmaktır. Zaten derslerin teoriğini ve pratiğini birlikte alıyoruz. Mühendislik alanı ne olursa olsun sınırsız bir çalışma gerektiriyor. Araştırmaların sonu yok. Bir uzay boşluğunda ilerlemek gibidir. Bu nedenle fizik matematik sevmiyorsanız asla bulaşmayın derim. Çünkü 4 saat fizik dersinden çıkıp 4 saat statik dersine girersiniz. Ertesi gün dinamik dersini alabilirsiniz. Hepsi de fiziğin alanına giriyor. Termodinamik akışkanlar mekaniği ısı transferi mukavemet gibi dersler baba derslerdir. Elektrik derslerine gelince... Elektriğin A dan Z ye her şeyini görürsünüz. üretim iletim dağıtımına kadar tüm detayları öğrenirsiniz. AutoCAD bilgisayar programlama teknik çizim ve tabi diferansiyel denklemler de dikkat edilmesi gereken derslerdir.
Eğer;
ingilizce dilini su gibi konuşurum, hatta yanına Fransızca ve/veya Almanca dillerini de eklerim,
AutoCAD çizimde bir numarayım,
okul bitene kadar en az 20 projede yer alabilirim
İş stajını doğru yerde ve hakkıyla yapabilirim
Enerji alanındaki yenilikleri dedektif gibi takip ederim
Seminerlere programlara katılırım
Derslerimde en az %70 başarılı olabilirim ve yüksek lisans doktora için gerekli maddi gücüm ve hevesim var
diyorsanız önünüz açık. Bizim sınıfta Afrika Arabistan ve hatta Fransa dan gelen öğrenciler bile var. Tabi onlar 1 yıl Türkçe dilini öğrendikten sonra başlıyorlar.