Sorunu tam anlayamadım? Bir çok arkadaşta aynı problem mevcut. Bu cümlelerle, bu anlatımla mı mühendis olacaksınız siz?İyı günler. Çelik yapılar dersinden gerilme tahkikinden taşıması için gerekli yük kısmını nasıl hesaplayabilirim ? Adım adım yazarsanız sevinirim.
Eki Görüntüle 1715 Eki Görüntüle 1716
Aslında tam olarak mühendis değilim. Teknikerlik okuyorum ve üniversitem de 2. sınıfım. Neresini anlamadınız ? Söyleyin elimden geldiğince anlamanıza yardımcı olayım ki siz de bana anlatın.Sorunu tam anlayamadım? Bir çok arkadaşta aynı problem mevcut. Bu cümlelerle, bu anlatımla mı mühendis olacaksınız siz?
Öncelikle sana attığım fotoğrafta yazan yerleri oku ve anlamaya çalış. F/Alan < 2100 = bu ifadeye dayanarak buluyorlar oradaki d değerini. Bu ifadenin anlamı kullandığın malzemenin güvenlikli dayanımı, perçinin güvenlikli dayanım değerinin altında olası gerektiğidir.Öncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Evet soru çözülmüş bir şekilde ama benim anlamadığım kısım 2. fotoğrafta TAŞIMASI İÇİN GEREKENLER hesabında 12500/PİxDkare/4 denklemini 2100 sayısıyla ne yapıyorlar da d=2.75 olarak bulundu ? Onu nasıl bulacağımı bilemiyorum.