Herkese öncelikle iyi Forumlar. Benim kardeşim bu sene üniversiteye başladı bilgisayar mühendisliği ilk sınıf ve hocaları bi ödev vermiş ama nasıl yapılabileciği bilmiyoruz yardımcı olabilecek birileri var mı acabaa??
İstenilen şey ve soru şöyle;
Projenin amacı: Algoritma ve C programlama hakkında bilgi sahibi olmak
Kurallar: Ödevdeki kod sana ait olsun. Sorunu anlamak için ufak tefek sorular sorabilirsin. Kimsenin kodunu olduğu gibi kullanmamalısın.
Görev: Özel bir nicelik hesaplanacak. d10d9d8 ... d1 şeklindeki 10 basamaklı kodun en sağındaki d1, d1+2d2+3d3+4d4+......+10d10 (11'in katı) olacak şekilde belirlenir.
d1, 0-9 arası herhangi bir rakam.
(Örneğin, 020131452 için d1 değerini bulurken 2*2+3*5+4*4+5*1+6*3+7*1+8*0+9*2+10*0=83. 11'in katı için d1 değeri 5 olur.)
9 basamaklı sayıyı alıp onu 10 basamaklı şekilde basan bir program yap. (Sıfırları yazdırmazsan sıkıntı olmaz. Bunu tam anlamadım.)
GEREKSİNİMLER
- 9 basamaklı sayı kullanıcıdan komut satırı bağımsız değişkeni olarak alınmalıdır.
- Yukarıdaki görev "main()"den haricinde 2 fonksiyon olarak uygulanmalıdır.
- Bir fonksiyon, 9 basamaklı kodu parametre olarak alır ve d1'i hesaplar ve döndürür.
- Diğer fonksiyon, d10d9d8 ... d2 ve d1'i iki farklı parametre olarak alır ve sonuçta elde edilen 10 basamaklı kodu döndürür.
- "readme" adlı bir metin dosyası oluşturmak için bir editör kullanın. İçinde şu bilgiler bulunsun:
* Adın, öğrenci numaran, telefon numarası
* Yardım aldığın kişileri, birlikte çalıştğın kişileri belirt.
* Göreve ne kadar zaman harcadığının gösterkesi (isteğe bağlı)
* Ödev değerlendirmen: Öğrenmene yardımcı oldu mu? Ne öğrenmen için sana yardım etti? İyileştirme önerileriniz var mı? (isteğe bağlı)
- Kodunu yazarken bol bol açıklama yap. (YORUM SATIRI ŞEKLİNDE)
- "readme" dosyanız düz bir metin dosyası olmalı.
İstenilen şey ve soru şöyle;
Projenin amacı: Algoritma ve C programlama hakkında bilgi sahibi olmak
Kurallar: Ödevdeki kod sana ait olsun. Sorunu anlamak için ufak tefek sorular sorabilirsin. Kimsenin kodunu olduğu gibi kullanmamalısın.
Görev: Özel bir nicelik hesaplanacak. d10d9d8 ... d1 şeklindeki 10 basamaklı kodun en sağındaki d1, d1+2d2+3d3+4d4+......+10d10 (11'in katı) olacak şekilde belirlenir.
d1, 0-9 arası herhangi bir rakam.
(Örneğin, 020131452 için d1 değerini bulurken 2*2+3*5+4*4+5*1+6*3+7*1+8*0+9*2+10*0=83. 11'in katı için d1 değeri 5 olur.)
9 basamaklı sayıyı alıp onu 10 basamaklı şekilde basan bir program yap. (Sıfırları yazdırmazsan sıkıntı olmaz. Bunu tam anlamadım.)
GEREKSİNİMLER
- 9 basamaklı sayı kullanıcıdan komut satırı bağımsız değişkeni olarak alınmalıdır.
- Yukarıdaki görev "main()"den haricinde 2 fonksiyon olarak uygulanmalıdır.
- Bir fonksiyon, 9 basamaklı kodu parametre olarak alır ve d1'i hesaplar ve döndürür.
- Diğer fonksiyon, d10d9d8 ... d2 ve d1'i iki farklı parametre olarak alır ve sonuçta elde edilen 10 basamaklı kodu döndürür.
- "readme" adlı bir metin dosyası oluşturmak için bir editör kullanın. İçinde şu bilgiler bulunsun:
* Adın, öğrenci numaran, telefon numarası
* Yardım aldığın kişileri, birlikte çalıştğın kişileri belirt.
* Göreve ne kadar zaman harcadığının gösterkesi (isteğe bağlı)
* Ödev değerlendirmen: Öğrenmene yardımcı oldu mu? Ne öğrenmen için sana yardım etti? İyileştirme önerileriniz var mı? (isteğe bağlı)
- Kodunu yazarken bol bol açıklama yap. (YORUM SATIRI ŞEKLİNDE)
- "readme" dosyanız düz bir metin dosyası olmalı.