TSunami061
MB Üyesi
- Tepkiler
- 0
- Üniv
- Atatürk Üniversitesi
merhaba bilgisayar muhendisliginde okuyorum 1. sınıfım da ilk dönem pek iyi geçmedi benim için ödevlerde sıkıntı yaşıyorum. yardımcı olabilicek birileri varsa lütfen bi el atsın..
SORU1)Klavyeden girilen bir tamsayının içindeki en büyük rakamı ve hangi basamak olduğunu bulan c++ kodunu yazınız.
Örnek Çıktılar :
Bir sayı giriniz: 1905
En büyük rakam = 9
Bulunduğu Basamak :Yüzler basamağı
Bir sayı giriniz: 318045
En büyük değer = 8
Bulunduğu Basamak: Binler basamağı
SORU2)Aşağıdaki işlemleri aynı program içinde yapan c++ kodunu yazınız:
· 3 basamaklı rakamları birbirinden farklı kaç tane pozitif sayı olduğunu bulan ve ekrana yazdıran
· 3 basamaklı rakamları birbirinden farklı pozitif sayılar içinde aralarında asalolan sayıları ekranda yazdıran (2 sayının 1 den başka ortak böleni yoksa aralarında asal sayılardır)
· 3 basamaklı pozitif sayılar içinden mükemmel sayıları ekrana yazdıran (Kendisi hariç pozitif bölenlerinin toplamı kendisine eşit olan sayılara mükemmel sayı denir)
Örnek Çıktılar:
3 basamaklı rakamları farklı ….sayı vardır. Bu sayılar: 102,103, ...
3 basamaklı rakamları farklı aralarında asal sayılar şunlardır : (102-103) , (102-107),(102-109)..
3 basamaklı mükemmel sayılar şunlardır: ….
SORU1)Klavyeden girilen bir tamsayının içindeki en büyük rakamı ve hangi basamak olduğunu bulan c++ kodunu yazınız.
Örnek Çıktılar :
Bir sayı giriniz: 1905
En büyük rakam = 9
Bulunduğu Basamak :Yüzler basamağı
Bir sayı giriniz: 318045
En büyük değer = 8
Bulunduğu Basamak: Binler basamağı
SORU2)Aşağıdaki işlemleri aynı program içinde yapan c++ kodunu yazınız:
· 3 basamaklı rakamları birbirinden farklı kaç tane pozitif sayı olduğunu bulan ve ekrana yazdıran
· 3 basamaklı rakamları birbirinden farklı pozitif sayılar içinde aralarında asalolan sayıları ekranda yazdıran (2 sayının 1 den başka ortak böleni yoksa aralarında asal sayılardır)
· 3 basamaklı pozitif sayılar içinden mükemmel sayıları ekrana yazdıran (Kendisi hariç pozitif bölenlerinin toplamı kendisine eşit olan sayılara mükemmel sayı denir)
Örnek Çıktılar:
3 basamaklı rakamları farklı ….sayı vardır. Bu sayılar: 102,103, ...
3 basamaklı rakamları farklı aralarında asal sayılar şunlardır : (102-103) , (102-107),(102-109)..
3 basamaklı mükemmel sayılar şunlardır: ….