Öncelikle merhabalar, 4 tane bobin sardırıp kare şeklinde bir plakaya seri olarak bağlayıp AC sinyal uyguladığımda bu bobinlerin oluşturduğu manyetik alan kuvveti ile bir cismi kaldırmak istiyorum. Bu sayede cismi sürtünmesiz bir ortamda dönderebileceğim (havayı göz ardı edersek). Peki bu bobinin kaç H olacağı ve vereceğim sin dalgasının kaç volt - amper olacağını neye göre seçmeliyim? Atıyorum 500 gr lık bir cismi havada tutabilmek için ne kadar kuvvete ihtiyaç duyarım? bu aradaki hesaplamaları nasıl yaparım? Havaya kaldıracağım cisim ferromanyetik olmamalı diye düşünüyorum. Bu konuda yorumunuz nedir? Ayrıca sin dalgası kullanmak mantıklı mı kare yada üçgen daha mı iyi gider?
Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Yapmaya çalıştığım şeyin benzerini şu fotoğrafta görebilirsiniz.
şöyle bir tane daha örnek göstereyim. Bu çevresindeki vidalanmış metaller ne amaçla kullanılıyor sizce?
Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Yapmaya çalıştığım şeyin benzerini şu fotoğrafta görebilirsiniz.
şöyle bir tane daha örnek göstereyim. Bu çevresindeki vidalanmış metaller ne amaçla kullanılıyor sizce?
Son düzenleme: