Arama Sonuçları

1. A

dynArduino Ödüllü Çekiliş

Yaşım 32. Çankırı'da yaşıyorum. Arduino Uno'ya sahibim. 3D printer, Proteus - Ares, Cnc...
  2. A

Kitap Hediyeli Çekiliş

Katılmak İstiyorum - Çocuklar için Scratch ile Programlama
  3. A

Japonlardan Çığır Açan Kablosuz Enerji Buluşu

Valla arkadaşlar bildiğiniz üzre kim olursa olsun her zaman bu böyle olmuştur. Meyve veren ağaç her zaman taşlanır. O yüzden insanlar artık bir proje yapacaksa bile korkudan söyleyemiyor. Haliyle söyleyemeyince devletten veya başka kurum ve kuruluşlardan hibe vs desteği alamadığı için projeler...
  4. A

Robot yapımı hakkında videolu ders yapabilecek arkadaşlar var mı ?

Buradaki robot kolu ebay üzerinden İngiltere'den getirttim. Elektronik aksamını devre dışı bıraktım. Kendim H köprüleri ile robot kolun eksenlerini kumanda ettim. Reed röleler ile limit switch'ler yaptım. Gayet güzel oldu. Pic ile yazılım ekleyince otomatik oldu. Kol ilk önce beyaz kutu üzerine...
  5. A

Bunu nasıl hareket ettirebilirim? (Raylı Sistem)

Bende ilk başta oyuncak birşey yapmak istiyorsunuz zannettim :) çok kolay birşeyler söyleyecektim.
  6. A

Çevreci Konutlar ve Akıllı Evler

Şimdi uygulanması gereken yerin tam anlamda verimli çalışabilmesi için panelleri koyabileceğiniz alanın tamamen güney yönüne bakması gerekmektedir. Ayrıca tam anlamda verim alabilmek için panellerin güneşe bakış açılarını yaz ve kış aylarında değiştirmeniz gerekmektedir. 30 - 45 derece ayarları var
  7. A

Japonlardan Çığır Açan Kablosuz Enerji Buluşu

Arkadaşlar zamanında nikola tesla abimizin yapmış olduğu kablosuz elektrik projesi bana göre kontrollü bir şey değil. Yaptığı o zamana göre harika çok güzel bi durum söz konusu ama demek istediğim şu; tesla bobini sayesinde ortaya çıkan enerji, manyetik alan her ne ise çevresinde bulunan...
  8. A

Çevreci Konutlar ve Akıllı Evler

Bu tür yerler müstakil olmak zorunda. Neden derseniz kendim güneş enerjisi ile elektrik üretimi sistemleri ile uğraşıyorum. Bir ev için gerekli olan enerji gücünü siz güneş enerjisi ile çok kolay bir şekilde kurulabilir ama haliyle kapladığı bir alan var. Demek istediğim şudur; bir gökdelene bu...
  9. A

Ses Dalgaları Sayesinde Deniz Facialarının Önüne Geçilebilecek

Kafama takılan bir şey var. Arkadaşlar bu sensörleri denizin dibine yerleştiriyorlar. Çok güzel ama o kadar sensörün enerjisini nasıl ve nereden karşılıyorlar acaba? Takibi gereken bir durum.
  10. A

Telefon programı

Kardeşim eğer sakınacası yok ise android programın ne yapacağını söylersen belki yardımcı olabilirim. İyi çalışmalar.
  11. A

Lazer Yapımı

Cümleten Selamun Aleyküm. Arkadaşlar kullanılacak lazer ne iş yapacak sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim? Lazerlerle baya uğraştım zamanında. Ayrıca bahsettiğiniz güçteki lazerler çok tehlikeli haberiniz olsun. İyi çalışmalar.
  12. A

Kompanzasyon

Selamun Aleyküm. Kardeşim siz reaktif güç kontrol rölesinden indüktif ve kafasitif ayarlarını, akım ve gerilim trafosu oran ayarlarını düzgün yaptıysanız bir sıkıntı çıkmaması gerek. Umarım çıkmaz. İyi çalışmalar. Birde kafama takılan birşey var. Enerji üretimi yapıyoruz derken tam olarak ne...
  13. A

Robot yapımı hakkında videolu ders yapabilecek arkadaşlar var mı ?

Biz bir arkadaşım ile birlikte renk algılayan robot bir kol yapmıştık. Video linki aşağıda mevcut. Kafanıza takılan bir durum olursa çekinmeden sorabilirsiniz?
  14. A

Kompanzasyon

Siz kompanzasyonda kondansatörleri zamanı gelince devreye almak için reaktif güç kontrol rölesi kullanıyormusunuz? Eğer kullanıyor iseniz ayarlarını düzgün yaptınız mı?
  15. A

Kızılötesi Alıcı ve Verici Devreler Nasıl Yapılır?

Üstadım ben elektronik ile uğraşıyorum. Yukarıda abimiz elektronik bir proje devresi paylaşmış. ALLAH razı olsun inşaALLAH ama şöyle bir durum var. Siz o devre ile sadece çıkıştaki röleyi kumanda edebilir yani sadece on/off şeklinde bir çalışma ayapabilirsiniz. Sizin yapmayı düşündüğünüz projede...
Yukarı Alt