Arama Sonuçları

  1. P

    Su pompası çalışmıyor

    Halen bakamadım, ölçerim 220v'u. Teşekkür ederim, sağ olun.
  2. P

    Su pompası çalışmıyor

    Daha bakamadım; kabloyu inceleyeceğim boş bir zamanımda, teşekkür ederim.
  3. P

    Su pompası çalışmıyor

    Teşekkür ederim, dediğinizi uygulayacağım. Multimetre ile 220 v geliyor mu diye ölçüleceğini düşündüm. Elektriğin geldiği dişi fişte de oksitlenme, paslanma vardır büyük ihtimalle, ben motor kablosundaki erkek fişe bakmıştım, dişi fişe ise kontrol kalemi ile baktım cılız bir ışık vardı diye...
  4. P

    Su pompası çalışmıyor

    Motor; kuyunun üstünde açık şekilde duruyor, bir kova konuyor üstüne sadece. Fişini söküp bakmıştım oksit ve paslanma vardı bu sorun olur mu? Piriz ve fiş dışarda yağmur, çamur.... Vs ye maruz kalıyor yani. Ölçü aletiyle anlamak mümkün mü elektriği? Multimetre var bende. Teşekkürler..
  5. P

    Su pompası çalışmıyor

    Düşünceli yorumunuz içim teşekkür ederim. Benim öğrenmek istediğim, sorunun motordan mı olduğu? Elektrikçinin anlayacağını sanmıyorum yani sorun motorda ise çoğu elektrikçi bobinajcıya.... vs gibi yerlere gönderiyor. Tehlikesi yok çünkü fişli o motor. Sağ olun.
  6. P

    Su pompası çalışmıyor

    Gözüküyor mu bilmiyorum dikkat etmedim; bakarım bir ara dönmüyorsa ne olabilir? Sesi çok kısık geliyor. Teşekkür ederim, sağ olun.
  7. P

    Su pompası çalışmıyor

    Merhabalar, Öncelikle ben mühendis ya da mühendis adayı değilim. Bahçede bir kuyu var ve üzerinde bahçeyi sulamak için bir motor var: Motora elektrik verince, normal çalışma sesinden çok çok daha düşük bir sesle çalışıyor ama suyu veremiyor dışarıya. Güçsüz, cılız bir ses. Acaba sargıları mı...
Yukarı Alt