Arama Sonuçları

1. T

Mühendislik Öğrencisi Hangi İki Yıllık Bölümlere Odaklanmalı

Merhabalar, ben Sakarya Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümü öğrencisiyim. Bölümümün yanında elimi güçlendirmesi için iki yıllık İSG okumayı düşünüyorum. Siz yanında ne almamı tavsiye edersiniz. Mühendislik öğrencilerine genel tavsiyeniz nedir? Teşekkürler
  2. T

Sakarya Üniversitesi - Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Merhaba,bu sene Sakarya üniversitesi metalürji ve malzeme bölümünü (ingilizce) kazanmış birisi olarak sorum normal şartlar altında ekstralara kaçmadan bu standartlarda bir üniversitede bu bölümden mezun olan birisi iş bulmada sıkıntı çeker mi? Okul haricinde ingilizce ve autocad çalışmaya...
  3. T

Harita Mühendisliği İş İmkanları

Harita mühendisliğinim pek bilinmediği için sıralamasının yüksek olmadığını biliyoruz ama mezun olan birisinin sektörde kendine yer bulmakta sorun yaşamadığını sıkça duyuyorum.Benim sorum bu alanda mezun olunduktan sonra sıkıntı çekmeden iş bulunabilir mi ve üniversitenin sağladığı imkanlarla...
  4. T

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Gemi makine bölümünün sıralaması nispeten düşük olmasına rağmen mezun olduktan sonra iş bulurken çok sıkıntı çekilmediğini duyuyorum sürekli ama benim konuştuğum kişiler YTÜ veya İTÜ çıkışlı genelde DEÜ'nün sektördeki durumu ile pek bir bilgi alamadım. Bu yüzden DEÜ'nün sektördeki ağırlığı ve...
  5. T

Gazi Üniversitesi - Otomotiv Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Merhabalar,Gazi üniversitesi veya Uludağ üniversitesinde otomotiv okursak mezun olunca iş bulma sıkıntısı çekermiyiz? Makina mühendisliğinden otomotive yönelmeyi düşünüyordum ama otomotiv şirketlerinin alanında daha bilgili öğrencileri bünyesine katmak isteyeceğini düşündüm ve bu alana olan...
  6. T

Makina Mühendisliği İçin Üniversite

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ve dediğiniz her şeyin doğru olduğunu düşünüyorum hiç aklımda olmayan fikirleri aşıladığınız için de ayrıca teşekkür ederim.Ama üniversiteler hakkında şimdiye kadar kimle konuştuysam hepsi belli bir kademenin altında bir üniversiteye gidersen iş bulmakta...
  7. T

Makina Mühendisliği İçin Üniversite

Merhabalar,bu yıl üniversite sınavına gireceğim inşallah ve her genç gibi benim de aklımda birkaç soru var.Öncelikle iş bulma konusunda sıkıntı yaşamamam için en az kaç binlik bir üniversiteye gitmem lazım? Üniversitede kendimi geliştirmeyle ilgili sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum çünkü...
  8. T

Gebze Teknik Üniversitesi

Merhabalar,Gebze Teknik Üniversitesi'nin bu sene açılmış olan makina mühendisliği bölümü nasıldır ? Gerek eğitim kalitesi gerek mezun olunca iş bulma fırsatı açısından neler söyleyebilirsiniz ?
  9. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Hocam ben de gemlikteyim memlekete gitmezsem sizin geldiğiniz sırada bir çay içeriz inşallah.Peki siyasete girmeden önce ülkede tanınmış birisimiydi veya kendisini seven kitle siyasete girince hayal kırıklığına uğrayıp tepki gösterdi mi ?
  10. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Abi o kadar çok soru var ki karar veremedim devrim arabaları olsun pancar motorları olsun siyasete nerden,nasıl giriş yaptığı olsun üzerine saetlerce konuşulacak şeyleri var :) Keşke konuşma fırsatımız olsaydı.Bursaya yolunuz düşerse haberim olsun :)
  11. T

Makina Mezunu Yurtdışı

İnanın karamsarlığınızın nedenini,neye sitem ettiğinizi çok iyi anlıyorum ama elimizden bir şey gelmiyor malesef dediğiniz gibi elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız Necmettin Erbakan'ın deyimiyle mühendislik bir şeyi en iyi şekilde yapmak sanatı değil midir zaten :) Yorumlarınız için...
  12. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Teşekkürler abi cevabın için son soru uzatıyorsam özür dilerim.Normalde geçen sene hedefim yıldız teknikti ama bu yaz sonuna doğru çalışmayı bıraktım aşağı yukarı 3 hafta oldu geri çalışmaya başlayalı ve tahminimce 40-50 binlik dilimde bulunurum bu sıralamayla girdiğim üniversitede iş bulma...
  13. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Abi öncelikle allah razı olsun yeğeninizden uluslararası yarışmalarda şu şartlarda bizi temsil eden her kişiye saygım var.Ama şu sıra yöneticilerin dilinde erasmus gibi programların kaldırılması var.Sorum şu aşağı yukarı kaç binlik bir üniversitede bulunursam ülke içinde veya çıkmak isterken göz...
  14. T

Makina Mezunu Yurtdışı

Merhabalar,bu sene üniversite sınavına gireceğim ve açıkçası en kısa yoldan yurt dışına çıkmayı hedefliyorum. Üniversite sıralamalarında belli bir kota var mı? Mesela şu sıralamanın üstünde bir üniversiteye gidersen iyi bir yabancı dille mezun olur olmaz çıkabilirsin yurt dışına diye ? Veya...
Yukarı Alt