Arkadaşlar lineer cebir hocası lineerlik nasıl test edilir araştırın dedi. Bu konuda birşey bulamadım ya da ben anlayamadım. Yardım edebilecek kimse var mı acaba?
Merhaba sevgili arkadaşlar. Vetk:20 V Olan adaptör devresinde doğrultulduktan sonraki gerlim kaç olur acaba?Bir de bu devredeki hata payını nasıl hesaplamalıyız?
Hoca bu şekil verdi. Ben de anlasam . Proje ödevi olarak adaptör devresi yapılacak . Çıkış gerilimi en az 8v olacak şekilde Kondansatörleri ve direnç değerini bizim belirlememizi istedi
Şekildeki devrede tam doğrultulmuş dalgadan çıkışta alınan DC sinyalindeki dalgalanmanın en aza indirilmesi içinen uygun kondansatörün değerleri ne olur acaba?
İyi geceler arkadaşlar. Bu devrenin eş değer direncini bulurken hata yapıyorum galiba. LTSpice prog.** uyuşmuyor. Yine yardıma ihtiyacım var:(
pardon. Devre ekte
.
F = (A+B) + (AC) ifadesinin doğruluk tablosunu oluşturamadım.NAND ve NOR kapılarını kullanarak ifadeyi lojik kapılar ile de çizmem gerekiyor. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler
F = ((A+B)' + (AC')' )' ifadesinin doğruluk tablosunu nasıl olacak Ayrıca, sadece NAND ve NOR kapılarını kullanarak ifadeyi lojik kapılar ile nasıl çizebiliriz ?