Arama Sonuçları

1. Oğuzhan Mallı

Merkezkaç kuvveti ve merkezcil kuvvet

Evet dediğiniz gibi doğru.
  2. Oğuzhan Mallı

Merkezkaç kuvveti ve merkezcil kuvvet

Merkezcil kuvvetin etkisini tabiki gözlemleriz. Merkezcil kuvveti nerede işlemlere dahil etmiyoruz? Soruyu anladığım kadarıyla cevaplamaya çalışayım. Öncelikle terimleri açıklayalım. Merkezcil kuvvet nedir? Merkezcil kuvvet, dairesel bir şekilin etrafında hareket ettiğimizde bizi hareket...
  3. Oğuzhan Mallı

Duyuru Kullanıcı Adı Değişiklikleri ( Önemli ! )

İsimler güncellenmiştir.
  4. Oğuzhan Mallı

Duyuru Kullanıcı Adı Değişiklikleri ( Önemli ! )

İsminiz değiştirilmiştir.
  5. Oğuzhan Mallı

Bitmeyen Havalı Korna

Sınırsız enerji elde edilemez. Bitmeyen bir şey yapılamaz :) İlla bir enerji değişimi olmalı.
  6. Oğuzhan Mallı

4.5 g faturaya yansır mı

Merhabalar, 4.5 G gelince doğal olarak anlık internet hızımız artacak. Herhangi bir site veya uygulama kullandığımızda yine eskiden ne kadar veri kullanıyorsak yine aynı veri kullanacağız. Örneğin bir video izleyeceğiz 20 mg. 4.5 G olunca yine 20 mg indirme yapacağız. Sadece daha hızlı indirme...
  7. Oğuzhan Mallı

Nasa ilk kez patlayan bir yıldızın ışık dalgasını görüntüledi

Kepler uzay teleskobu tarafından çekilen ışık dalgası, güneşten 130,000,000 kez daha parlak olduğu görüntülendi.
  8. Oğuzhan Mallı

Solidworks Çizim Yardım Bölümü

Teşekkür ederiz. Solidworks Windows 10 kurulumunda sorun yaşayan kişiler yorum kısmından belirtebilirler.
  9. Oğuzhan Mallı

yüzde yüz Türk tasarımı elektrikli otomobil "EVT S1"

"EVT Motor destek gelmediği için faaliyetlerine son vermek zorunda kalmıştır. EVT S1'in akıbeti Devrim Arabaları gibi olmuştur. Bize manevi destek veren halkımıza teşekkür ederiz. " Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz... http://www.evtmotor.com.tr/
  10. Oğuzhan Mallı

Yıldız Teknik Üniversitesi Rüzgâr Enerjisi Kulübü, "Rüzgar Günleri 16 "

Yıldız Teknik Üniversitesi Rüzgâr Enerjisi Kulübü, "Rüzgar Günleri'16" etkinliği ile sektörün önde gelen isimleri, güçlü isimlerden oluşan akademisyenler ve öğrencileri bir araya getiriyor. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rüzgâr Enerjisi Kulübü tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen...
  11. Oğuzhan Mallı

@Furkan Gümüş Yardımcı olur diye umuyorum.
  12. Oğuzhan Mallı

Solidworks'ün diğer sürümleri windows 10 da çalışmamaktadır veya hata vermektedir. Aşağıdaki vereceğim tor**nt dosyasını indirerek solidworks 2016'yı kurabilirsiniz. Kendi bilgisayarımda kurdum sorunsuz çalışmaktadır. Kurulum aşaması: 1- Bilgisayarınızda birden fazla kullanıcı hesabı var ise...
  13. Oğuzhan Mallı

Bende aynı sorun ile karşılaştım ve yeni bir yükleme dosyası buldum. Forumda paylaşacağım oradan indirip kurabilirsiniz. Solidworks Windows 10 Kurulumu - Solidworks 2016
  14. Oğuzhan Mallı

Bazı yerlerde solid kullanılır bazı yerlerde autocad. Solid ile 1 saatte yapacağınız işi autocad ile 5 saatte yapabiliyorsunuz veya tam tersi. ikisinide bilmekte fayda var.
  15. Oğuzhan Mallı

Yazılım Mühendisliği Bölümünü Istiyorum

Merhabalar, puanlar çok düşük bence devlet üniversitesinde bile istediğiniz bölümü kazanabilirsiniz. İyi bir yazılımcı olabilmek için iyi bir algoritma kurabilme yeteneğine sahip olmalısınız. Yani matematiğinizin iyi olması gereklidir. Bence bu sene kazanabilirsiniz devlette.
  16. Oğuzhan Mallı

Duyuru Forum Kullanımı için Tapatalk Kullanımı Aktif Hale Getirilmiştir

Merhaba arkadaşlar, Forumu mobilden takip için daha önceden android uygulama yayınlamıştık. Yalnız bu uygulamada bildirim alamıyorduk. Yine isteyenler bu uygulamayı kullanmaya devam edebilirler. Uyguluma bu linkte : Mühendis Beyinler - Google Play'de Android Uygulamaları Bildirim alabilmek için...
  17. Oğuzhan Mallı

Jeoloji bölümü neden yok?

Forumda çok ilgi olmadığından açmamıştık. İlerleyen zamanlarda açılacaktır. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  18. Oğuzhan Mallı

Netflix Nedir? Netflix Big Data’dan Yararlanma ve Veri Madenciliği

Yazıma başlamadan önce blog bölümünde daha önce yazdığım big data ve big data stratejisi, Büyük Veri Stratejisi yazısını okumanızı öneririm. NetFlix, akan video yayını sektöründe online DVD kiralama yapan ve kurulduğu günden bu yana müşterilerinin izleme modelleri hakkında önemli saptamalar...
  19. Oğuzhan Mallı

Dizel Motorlar Ve Yapay Zeka performaslarının Karşılaştırılması Nedir?

Ben de ilk defa duydum. Arada ne gibi bir ilişki var ki? Bir ilişki kuramadım.
Yukarı Alt