Öğretmenlik en kutsal meslekler arasında ilk sırada yer alır. Öğretmenlerin elinde bir gelecek yatar, öğrencilerini topluma yararlı olacak iyi birer birey şeklinde yetiştirirler. Öğretmen olmak demek bazen bıkmadan usanmadan anlaşılmayan bir konuyu defalarca tekrar etmeyi gerektirebilir. Fen bilgisi öğretmeni öğrencilerine hayatı öğretir. Hayatı ve karşılaştıkları olayları derste anlatır. Bazen laboratuvara girip deney yapar. Kısaca anlatmak gerekirse fen bilgisi öğretmenleri hayatla iç içedir ve ders konularını hayattan örnekler vererek öğrencilerine anlatır.
Bu bölümü tercih edecek öğrencilerin fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerinde başarılı olmaları gerekir. Fen bilgisi öğretmenleri doğayla iç içe oldukları için hayvanlara ve bitkilere karşı da ilgilerinin olması gerekir.
Fen Bilgisi Öğretmenliği ve KPSS
Dört yıllık fen bilgisi öğretmenliği bölümünü bitirerek eğitimini tamamlayan öğrenciler KPSS sınavından aldıkları puana göre MEB bünyesinde açılacak kadroya yerleşerek görev yapmaya başlarlar. Son yıllarda fen bilgisi öğretmenleri atama puanları giderek artmaktadır. Bu yüzden de bu bölümü tercih eden öğrencilerin bu durumu göz önüne alarak KPSS sınavına lisans öğretimi alırken hazırlanmaya başlaması gerekir.
Fen Bilgisi Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alır?
Dereceye ve yıla göre değişmesine rağmen fen bilgisi öğretmenliği maaşları ortalama 3000 TL civarı diyebiliriz. Fen bilgisi öğretmenleri branş öğretmeni oldukları için haftada 15 saat ders karşılığı maaşlarını alırlar. 15 saatten fazla derse girerlerse ek ders kapsamında derse girmiş olurlar ve ek ders ücretleri maaşlarına eklenir.
2017 itibariyle fen bilgisi öğretmenliği maaşları net 3091 TL dir. Ek ders ücretleri maaşın üstüne eklenirse ek ders saatine göre 300-600 TL civarında maaşta artma olur. Fen bilgisi öğretmenleri okulda TEOG kursu açarlarsa ders saati 15-20 TL arasındadır. Aylık olarak 24 saat ek ders alabilirler. Buradan da 450 ile 600 TL arasında ek maaş alabilirler. Ayrıca fen bilgisi öğretmenlerinin özel ders imkanı da vardır.
Fen bilgisi öğretmenliği mezunlarının sayısı diğer öğretmenlik bölümlerinin mezun sayıların göre daha az olmasına rağmen atamalar düşük sayıda gerçekleşir. Bu bölümü tercih edecek öğrencilerin bu durumu göz önünde bulundurmasında fayda olacaktır.