Endüstriyel tasarım mühendisliği nedir ve ne iş yapar? Lise öğretiminden mezun olan öğrenciler yükseköğretime geçiş sınavına girecek ve bu bölüm endüstriyel tasarım mühendisliği maaşları hakkında bilgi sahibi olmayanlara bu makalede olanak tanınacak. Özel üniversitelerde ve Devlet üniversitelerinde bu eğitimi görme olanağınız vardır. Yükseköğretime geçiş sınavına girdikten sonra lisans yerleştirme sınavına girmeniz gerekir. Çünkü Lisans yerleştirme sınavı puan türüyle öğrenci almaktadır. Yükseköğretim geçiş sınavına girmeden Lisans yerleştirme sınavına giremezsiniz.
Baraj puanını aşmadığınız bir sınava girmeye çalışmak saçma öyle değil mi? bu nedenle MF-4 yani sayısal puan türünden devlet üniversitelerinde en az taban puan 240 almanız gerekmektedir. Şu an bu bölüm için en fazla puan isteyen üniversite, Gazi üniversitesidir. Bölüm ilk defa Karabük Üniversitesinde açılmıştır. Bölümde aynı zamanda yabancı dil görme imkanınız bulunmaktadır. Özel üniversitelerde puanlar daha aşağıya düşer ve para vermeniz gerekebilir. İş bulma sahası yüksek bir meslektir.
Endüstriyel tasarımcılar, mobilyaların, otomotivlerin veya elektrikli ev aletleri gibi birçok geniş yelpazeye sahiptir. İhtiyaç olunan bir ürüne estetik ve kullanılabilir hale getirmeye yarayan yenilikçi bir meslektir.
Mesleğin Gerektirdiği Özellikler Nelerdir?
- Yaratıcı ve yenilikçi kimseler olmaları gerekmektedir.
- Estetik bir göze sahip olması gerekir.
- Oldukça hızlı bir şekilde karar vermeleri gerekir.
- Verimli çalışmak için planlar yapar.
- İşleri kolaylaştırmak adına yaratıcılığını konuşturması gerekir.
- İş Görevlerini Dağıtır.
- Denetleme konusunda dikkatli olmalıdır.
- Sorumluluk alması gerekmektedir.
- İleri görüşlü ve kendine güveni olmalıdır.
- İyi İletişim ve insanlara düşüncelerini düzgün aktarabilmesi gerekir.
- Çalışanların moral ve motivasyonunu arttırmalıdır.
- AR – GE Çalışmaları yapabilmelidir.
- “İkna edebilme yeteneğine sahip kimseler olması gerekmektedir.
Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Maaşları Ne Kadardır?
Endüstriyel tasarım mühendisliği maaşları, kamu veya özel iş alanlarına göre değişmektedir. Özel işletmelerde Kamu personeli seçme sınavına girmenize gerek yoktur. Ancak kamu alanlarında çalışmak istiyorsanız bu sınava girmeniz şart. Kamu alanlarında çalışmak istiyorsanız alacağınız maaş 3100 Türk Lirasına kadar çıkabilmektedir. Özel işletmelerde çalışanlar ise asgari ücretin 3 katını veya daha az alma ihtimali vardır. Kendi büronuzu açma yetkisine sahipsiniz. Ayrıca kendi işinizin patronu olma imkanınız bulunmaktadır.
İlginizi çekebilir: endüstriyel tasarım mühendisliği