Sanayi devriminden günümüze kadar pek çok yeniliklerle karşılaşıldı. Ülkeler sanayinin yani endüstrinin getirdiği yenilikler ile zamandan, ham maddeden ve işçilikten tasarruf etmenin yollarını geliştirdiler. Bu durum ilk başta Almanya’nın büyük atılımları ile başladı ve bugün “G20” ülkeleri diye adlandırılan gelişmekte olan en büyük ülkeler bu sanayinin bir parçası oldular.
Tarihsel Yaklaşım
Sanayi devrimi ile buharlı trenlerin ortaya çıkmasının ardından makineleşme ve sanayileşme alanında geride kalmamak için ülkeler arasında bir mücadele başladı. Bütün dünya bu makineleşmenin yani sanayileşmenin getirdiği bir zorunluluk olan ham madde (kaynak) ihtiyacının farkına vardı. Endüstriyel gelişim bu ihtiyacın farkında idi ve günümüzde Endüstri 4.0 olarak adlandırılan dördüncü sanayi devrimini gerçekleştirmeye başladı.
Küresel Rekabet
Bugün dünya çapında bir rekabetin olduğu açıkça görülmekte. Endüstri alanındaki gelişmeleri takip eden ülkeler Çin pazarındaki seri üretim tekelini ortadan kaldırmak için büyük mücadele veriyorlar. Çin, iki binli yılların başından itibaren iş gücü potansiyelini çok iyi kullandı ve rekabet üstünlüğünü seri ve ucuz üretim ile eline aldı. Bugün 4. sanayi devrimi ile bütün dünya birçok yenilik ile seri ve maliyetsiz üretimin yollarını bulmaya başladı.
Endüstride Gelecek Dönem
Tüm dünya ekonomik gelişim sürecinde, yenilenebilir enerji, düşük ham madde maliyeti ve düşük işçilik maliyetleri göz önünde bulundurarak büyümeye devam ediyor. Tabi ki en büyük hedef seri ve ucuz üretimi üç boyutlu yazıcı gibi sanayi makineleri ile gerçekleştirmek.