Ana SayfaEndüstri MühendisliğiEndüstrinin Zararları Nedir

Endüstrinin Zararları Nedir

Endüstri sözlük anlamı olarak sanayileşme manasını taşır. İlk 18.yüzyılın ortalarında meydana çıkan endüstri yani diğer anlamıyla sanayileşme İngiltere’de devrim niteliğinde başlamıştır. Bu sayede insan gücünün yerini makineler alarak daha hızlı bir çalışma sistemi oluşturulmuştur. Böylelikle maliyet düşürülerek daha çok kazanç sağlanacaktır. Peki, ortaya çıkan bu devrimin zararları nelerdir?

Endüstrinin Zararları Nedir?

Bilindiği üzere endüstri hayatımızın her noktasında vardır. Dünyadan tutunda evimize kadar her yerde endüstriyi görürüz. Haliyle bu kadar kullanımı yoğun olan bir şeyin getirileri de olacaktır. Tabi ki bu getiriler endüstri adı altında insanın kendi kendine yaptıklarıdır.

İnsan yaşamının birçok noktasını kolaylaştıran endüstri, bunu yaparken birçok da zarar vermektedir. Çevremizde bulunan sanayi bölgelerinden çokça kirli atık çıkmaktadır ve bu kirli atıklar çevreye oldukça zarar vermektedirler. Aslına bakıldığında bu zararları sanayiyi kullanan insan vermektedir. Her ne kadar filtreleme kullanılsa da neticede ortaya kötü bir şey yayılmaktadır ve bu durum çocuğundan yaşlısına kadar bütün insanları olumsuz yönde etkilemektedir.

Endüstrinin Zararları Nedir

Bu atıklar bazen gemi yoluyla denize, nehire ya da akarsulara dökülür. Orada yaşayan canlılar da bu atıklar nedeniyle ortaya çıkan bakteriyi taşıyarak yayma haline girerler. Ya da hepimizin bildiği gibi sanayi borularından çıkan dumanlar havayı kirletir. Havayı kirletmekle kalmayıp ozon tabakasının delinmesine ve açılan o delikten güneş ışınlarının yakıcılığını hissetmemize sebep olur. Bu durum sadece bununla da sınırlı değildir. Ayrıca gökyüzüne yayılan bu dumanlar asit yağmurlarının da getirisidir.

Yukarıda sıraladığımız gerçekler aslında bütün insanlığın bilmeyerek her gün maruz kaldığı olumsuz sonuçlardır. Bu problemden sıyrılmanın yolu doğru kullanım ve daha da önemlisi doğru kişiler tarafından kullanımdır. Aksi halde insanlık büyük bir kıyıma doğru gitmektedir ve bu kıyım yine insanlığın kendi kendisine yaptığı bir kıyımdır. Çünkü çevre, doğa, hava yaşamın ayrılmaz parçalarıdır ve bu yaşam bu gibi sebeplerden dolayı gittikçe daralarak yokluğa savrulmaktadır.

Elif Yaldız
Elif Yaldız
2. Sınıf Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğrencisi. Burada sizlerle bilgi alış verişinde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum.

3 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
3 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?