Elektrik teknolojisi bölümünün öğretim süresi iki yılı kapsamaktadır. Gündüz ve gece programları bulunmaktadır. Her bölümde olduğu gibi bu bölümün de gündüz ve gece programlarında ki harç ücretlerinin farklılığından bahsetmek mümkündür. Hem özgün eğitim almak isteyenler için hem de açık öğretim görmek isteyenler için özellikle Anadolu Üniversitesi açık öğretim kapsamın da bu bölüm kapsamın da öğrencilere öğretim alanı sunmaktadır. Bölümden mezun olan kişiler tekniker unvanına sahip olmaktadır.
Endüstriyel elektrik alanında üretim yapan fabrikalar da kamu kurum ve kuruluşların da, elektrik ve elektronik cihazların bakımı ve onarımında, endüstriyel kontrol uygulamaları, elektronik cihaz kullanmakta olan iş alanın da ki tüm firmalar da kişiler çalışma alanı bulabilmektedirler. Eğitimler ilk olarak teorik bir anlatımla öğrencilere gösterilmekte olup ardından laboratuvar alanında da öğrenimin pekiştirilmesi adına öğretime devam edilmektedir.
Bu bölümü bitirip hala öğretim görmeye devam etmek isteyen tüm öğrenciler ancak şu bir ilkedir ki DGS’ye girilmesi, DGS’ye girdikten ve yeterli puanı aldıktan sonra başta elektrik ve elektronik mühendisliği olmak üzere elektrik ile ilgili birkaç bölümü daha bu sınav sonucun da tercih etmeye hak kazanmaktadırlar. Bilinmektedir ki elektrik elektronik bölümü ülkemiz de ileriye yönelik her daim çalışma alanının bulunduğu bir bölüm olmaktadır. Kimileri elektrik teknolojisi bölümünü bitirip direk iş hayatına atılmakta olup kimileri de daha da ilerleterek lisans mezunu olmakta hatta bu bölümün sunduğu avantajlar doğrultusun da yüksek lisans yapmaktadırlar.
Elektrik teknolojisi bölümü LYS de bölümle ilişkili lisans bölümlerine yerleşemeyen öğrencilere aslın da lisans bölümlerine yerleşilmesine yönelik başka bir kapı açmaktadır. Daha da açıklamak gerekirse elektrik teknolojisi okuyan bir öğrenci lisans bölümlerine yerleşmek için sadece Türkçe ve matematiğin mevcut olduğu bir sınava tabii tutulurken lise öğrencisi tüm derslerden başarı göstermek durumundadır. Bu fikre sahip olanlara başka bir kapıdan lisans bölümlere geçmeye aracı olan bir bölüm niteliğindedir.
Elektrik teknolojisi dersleri nelerdir?
Temel Elektrik, Analog Elektronik, Dijital Elektronik, Güç Elektroniği, PLC, Elektrik Makineleri-Senkro-Servo, Baskı Devre, Mikrokontrolör. Genellenecek olunursa mezunlarına geniş iş alanı sunan ve öğretimde devamlılık sağlayan bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır.